Lentävä mittausratkaisu ympäristöpäästöille

Helsinkiläinen Aeromon on kehittänyt mittausjärjestelmän, jonka avulla voidaan kartoittaa yli 70 erityyppistä teollisuuden ympäristöpäästöä. Kannettavan yksikön lisäksi laite voidaan kiinnittää kauko-ohjattavaan pienkopteriin.

Aeromonin Emission Monitoring System -mittausjärjestelmä koostuu lentolaitteeseen kiinnitettävästä, aktiivista näytteenottoa suorittavasta BH-8-anturimoduulista, tietoa käsittelevästä tietokoneesta sekä pilvipohjaisesta Aeromon Cloud Service -mittausalustasta.

Järjestelmä tarjoaa teollisuuden toimijoille mahdollisuuden kartoittaa päästöjä joustavasti ja erittäin tarkasti. Mittausjärjestelmän keräämä tieto siirretään pilvipalveluun analysoitavaksi.

Vuonna 2015 perustetun Aeromonin alkuperäinen tavoite oli kehittää laitei laivojen päästöjen kartoittaminen, mutta nyt yritys hakee mittausalustalle laajemmankin käyttöä myös teollisuuden ympäristömittauksissa.

Aeromon teki mittausyksiköllään langattomia kokeiluja vuoden 2016 aikana Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY) Ämmässuon jätteenkäsittelylaitoksella. Sen lisäksi tehtiin mittauksia öljy- ja kaasuteollisuuden kohteissa.

LISÄÄ: Aeromon (LINKKI) sekä video ja aiempi 9.3.2017 uutinen Uusiteknologia.fi:ssä  (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016