Kemia ja bio keräsivät 4500 kävijää

Kemian ja bioalan ammattitapahtuma Chembio Finland keräsi Helsingin messukeskukseen 4500 ammattilaista. Rinnakkaisnäyttelyinä järjestettiin tietotekniikan IT Pro-  ja teollisuuden Advanced Engineering -tapahtumat.

ChemBio Finlandissa oli esillä 108 kemian, bioalan ja niille tekniikkaa myyvää tahoa. Kemian Päivien luentoihin osallistui noin 1 300 henkilöä ja myös bioalan seminaarit keräsivät hyvin väkeä.Tänä vuonna messukeskuksessa järjestettiin myös Nordic Baltic Bioenergy Conference, johon osallistui 197 seminaarivierasta.

Suomen Akatemia oli tapahtumassa esittelemässä 101 kärkihankkeesta kuutta erityisesti kemiaan ja bioteknologiaan liittyvää hanketta. Niissä oli muun muassa Gustav Boije af Gennäsin ”Mikrosirut lääkekehityksessä” sekä Tanja Kallion ”Kestävää katalyysiä energian varastointiin”.

ChemBiossa oli näkyvästi Photonics Finland -yritysverkosto. Kuvassa vasemmalla espoolainen ProtoRhino, jonka testereitä käyttävät yliopistotutkijoiden lisäksi Valmet, nanokalvon suomalaistekijä Canatu ja lentokonevalmistaja Airbus.

Eilen päättyneessä ChemBio Finland -tapahtumassa jaettiin tunnustusta kemian ja bio-alan kehittäjille. BioFinland-palkinnon sai Blueprint Genetics Oy, Kemian hyväksi -palkinnon Kimmo Himberg ja Kemian Seurojen palkinnon Hannu Lönnberg.

Uuden Suomalaisten Kemistien Seuran Kiertotalousinnovaatio-palkinnon sai Smart Chemistry Park ja joka kolmas vuosi kemistille jaettavan Magnus Ehrnrooth Säätiön palkinnon Maarit Karppinen.

Messukeskus järjestää ChemBio Finland -tapahtuman joka toinen vuosi. Seuraavan kerran ChemBio Finland 2019  järjestetään 27.–28.3.2019, mutta jo ennen sitä kemian ala kokoontuu Helsingissä järjestettävään  Chemicals Forumiin 8.–9.6.2017.

LISÄÄ: Suomen Akatemian kärkihankkeet (LINKKI) ja Uusiteknologia.fi:n uutinen 30.3.2017 IT-Pro-tapahtumasta (LINKKI). Kuvat Messukeskus Helsinki.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016