Digisauna ja 3D-tulostetut kiuaskivet – verkko täynnä aprillipiloja

Perinteinen media ei unohtanut aprillipiloja, mutta siirsi vedätykset pääosin nettisivuille. Mukana oli lasisia tornitaloja Turkuun ja Helsingin poliisi uutisoi etsintöihin käytettävistä poliisisioista. Suomalaisissa tekniikkasivuistoilla kerrottiin 3D-tulostetuista saunankivistä, kelakortista ihon alle ja datasaunasta.

Verkko täyttyi totuttuun tapaan lauantaina aprillipiloista, joita viljelivät erityisesti paikalliset sanomalehdet nettisivuineen. Esimerkiksi Aamulehti illakoi kiekkohuumassa Tapparan ja Ilveksen yhdistymisestä, Turun Sanoma uutisoi korkean tornitalon rakentamisesta Turun keskustaan ja Kaleva norppien siirrosta pohjoisen vesille.

Seudun Sanomien aprillipilassa naureskeltiin entisen Nokia/Microsoftin tehdaskiinteistön katolla olevan osaamiskeskuksen  kyltin kirjoitusvirheelle. Salon Seudun Sanomien aprilliuutisen mukaan kyltissä luki  Salå ITe Park.

Sanomalehtien lisäksi tekniikkalehtien uutissaitit julkaisivat aprilliuutisia silläkin uhalla, että normaaliuutisetkin tuntuivat usein liian uskomattomilta. Tekniikka & Talous kertoi Harvian uusista 3D-tulostetuista saunakivistä ja elektroniikkasaitti Etn ihon alle sijoitettavasta Kela-tunnisteesta.

Myös yritykset olivat aktiivisia ja lähettivät toimituksiin omia vedätystiedotteitaan. Esimerkiksi Stockmann markkinoi Hullujen päivien myyntiä kertomalla vaihtavansa tutun keltaisen värin katalookeissaan vihreäksi.

Hongkongilainen nettikauppa E-Ville kertoi kohua aiheuttaneesta Trump-tuotteestaan ja it-yritys  Tieto viesti tiedotteesssaan maailman ensimmäisestä datalämmitteisestä saunasta.

Uudenlaista Tiedon saunaratkaisua kommentoinut Alicia Turing kertoi tiedotteessa: ’’Haluamme yhdistää suomalaisille tärkeän perinteen, pohjoismaisen datan ja uusimman teknologian, ja näiden avulla luoda ainutlaatuisen kokemuksen, joka tuo mukanaan lämpöä yhteiskuntaan”.

Uusiteknologia.fi ei julkaissut 1.4. aprilliuutista. Moni muukin media pidättäytyi  näinä valeuutisten yleistymisen aikana aprillipiloista. Lisäksi moni aprillipila siivottiin nettisaitilta pois heti tänä aamuna.

LISÄÄ: Ylen listaamat aprillipilat (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!