Video: Suomalainen älyvalaisin palkittiin

Lahtelainen Merivaara voitti kansainvälisen Red Dot –muotoilupalkinnon ledipohjaisella Q-Flow leikkaussalivalaisimellaan. Valaisin palkittiin aiemmin tänä vuonna  Fennia Prize Grand Prix –palkinnolla. Katso videolta miten valaisin toimii.

Leikkaussalivalaisin Q-Flow’n muoto on optimoitu toimimaan yhdessä leikkaussalin ilmanvaihdon kanssa ja minimoimaan ilman turbulenssia. Tämä vähentää ei-toivottuja partikkeleja ilmassa alueella ja pienentää infektioriskiä.

Lisäksi Q-Flow’ssa on työympäristöä parantavia innovaatioita. Näitä ovat muun muassa intuitiivinen steriiliohjaus, jolla kirurgi voi säätää valoa steriilisti ja ergonomisesti. Dynaamisen varjokompensaation ansiosta valaisin mukauttaa automaattisesti valokentän tehoa esteen tullessa valokenttään.

”Näin suuressa kansainvälisessä kilpailussa kuten Red Dot, menestyminen on suuri kunnia kaikille merivaaralaisille ”, kertoo Merivaaran tuotekehitysjohtaja Jyrki Nieminen (kuvassa)

Q-Flow -valaisimen värintoisto-ominaisuuksien ansiosta kirurgit erottavat kudokset ja verisuonet aiempaa paremmin sekä näkevät ihon värin luonnollisesti. Lisäksi valaisimeen integroitu 4K-kamerateknologia auttaa realistisemman ja selkeämmän kuvan välittymisessä.

Q-Flow vahvistaa Merivaaran leikkaussalikonseptia, jonka ytimenä on käyttöä helpottava, intuitiivinen käyttöliittymä. Kilpailun tuomaristoon kuului noin 40 itsenäistä muotoilijaa, muotoilun professoria ja asiantuntijajournalistia, jotka testasivat ja arvioivat jokaisen yksittäisen kilpailuun osallistuneen tuotteen. Kokonaisuudessaan kilpailussa oli 5500 osallistujaa 54 maasta.

LISÄÄ: Uusiteknologia.fi:n uutinen 19.1.2017 älyvalaisimen toiminnasta (LINKKI) ja esittelyvideo (LINKKI, Youtube)

TAUSTAA:  Maailmanluokan muotoilukilpailu

Red Dot Design Award jakautuu kolmeen osa-alueeseen: Red Dot Award: Product Design, Red Dot Award: Communication Design ja Red Dot Award: Design Concept.

Red Dot Award’n organisoi Design Zentrum Nordrhein Westfalen, ja se on yksi maailman suurimmista design -kilpailuista. Vuonna 1955 kilpailun tuomaristo kokoontui ensimmäisen kerran arvioimaan sen päivän parasta muotoilua.

1990-luvulla Red Dot’n toimitusjohtaja professori Dr. Peter Zec kehitti kilpailulle sen nimen ja brändin. Siitä lähtien tavoiteltu Red Dot –palkinto on ollut kansainvälisesti kunnioitettu tunnustus ylivertaisesta muotoilun laadusta. Lisätietoa: www.red-dot.org

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!