Uutta pontta virtuaalitekniikan vientiin

Suomalaisten yritysten kannattaa tarttua nopeasti kasvavaan virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR) markkinaan. Uusi Team Finland Mixed Reality -kampanja tarjoaa rahoitusta, markkinatietoa ja verkostoja viennin kasvattamiseen.

Team Finland rakentaa Suomeen yhteistyössä VR/AR-ekosysteemiä, joka houkuttaisi tänne parhaat osaajat ja ulkomaisia investointeja.  Team Finland Mixed Reality -kampanjaan on varattu 30 miljoonaa euroa rahoitusta.

”Suomessa on niin paljon osaamista virtuaali- ja lisätyn todellisuuden alueella, että vientiteollisuutemme ei voi missata tätä mahdollisuutta’’, sanoo Tekesin digijohtaja Pekka Sivonen.

Mitään toimialarajoja ei ole, vaan VR/AR:ää voi Sivosen mukaan hyödyntää vaikka metsäkoneen käytön opettelussa, rakentamisessa, viihdekäytössä, opetuksessa ja kulkuneuvojen etäohjauksessa  tai etäterveydenhoidossa.

’’Voit kävellä tietokonemallinnetussa talossa ennen kuin ostat sen, sukeltaa valtameren pohjaan elämysmatkalle, moikata faaraota historiantunnilla tai opetella ajamaan harvesteria’’, Sivonen maalailee.

Uudenlainen VR/AR-ekosysteemi rakentuu jo Suomeen. Esimerkiksi japanilainen peliyritys Gumi perusti maaliskuussa Helsinkiin Nordic VR Startups -kiihdyttämön. ’’Annamme vauhtia VR/AR-ekosysteemin kehittymiselle Suomessa ja Pohjoismaissa”, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Hironao Kunimitsu.

Nopeasti kasvava virtuaali- ja lisätyn todellisuuden markkinoiden koko on noin 5,5 miljardia dollaria ja vuonna 2020 noin 150 miljardin dollaria. Erityisesti lisätyn todellisuuden arvioidaan tuottavan yrityksille tulevaisuudessa merkittävää liiketoimintaa.

Team Finlandin Mixed Reality -kampanjan tavoitteet:

  • Suomeen syntyy maailman johtavia VR/AR-teknologiaa ja sisältöjä tuottavia yrityksiä.
  • Suomalaiset yritykset ovat globaaleja edelläkävijöitä VR/AR-teknologian hyödyntämisessä. Pelien ja viihteen lisäksi mukana esimerkiksi terveydenhoito ja kaikki tärkeimmät teollisuuden alat.
  • Suomalainen VR/AR-ekosysteemi on linkittynyt kiinteästi maailman muihin vastaaviin merkittäviin ekosysteemeihin.

LISÄÄ:  Team Finland Mixed Reality -kampanja (LINKKI) ja Arctic 15-tapahtuman X Reality Day 5.5.2017 (LINKKI)

Kuva: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016