Kysymys Piilaaksosta: Robotit tulevat, miten käy ihmisen?

Piilaaksolaisen Martin Fordin Robotit tulevat -teos on palkittu vuoden parhaimpana talouskirjana. Ohjelmistoyrityksen perustanut Ford esittelee kirjassa tekoälyn kehitystä ja kertoo mitä on tapahtumassa terveydenhuollossa, koulutuksessa, taloudessa tai teknologiassa.

Financial Timesin ja Forbesin vuoden talouskirjaksi valitsemassa ja myös New York Timesin ylistämässä teoksessa, kerrotaan kuinka perinteiset työpaikat ovat katoamassa. Jopa eriarvoisuus on kirjan mukaan kasvussa, vaikka osa tehdasteollisuudesta on palaamassa kehitysmaista länsimaihin takaisin.

Tekoälyn kehittyessä Fordin mukaan kaikki työpaikat ovat vaarassa: robotit syrjäyttävät niin lääkärit, toimittajat, taksinkuljettajat kuin – ironista kyllä – tietokoneohjelmoijatkin. Aikajänne on kuitenkin useimmissa tapauksissa pitkä, joten aivan vielä kumous ei ole tapahtumassa.

Martin Ford toimi ennen kirjailijan uraa 80-luvulla minikonevalmistaja Data Generalissa. Vuonna 1993 hän perusti Solution-Soft -ohjelmistotalon Piilaaksoon.

Kustannusosakeyhtiö Sammakon kirjan on kääntänyt Kirsi Laitila. ISBN 9789524833226, sivuja on 209 ja kirjan hinta on 23 euroa.

LISÄÄ: Kustannusosakeyhtiö Sammakko (LINKKI) ja Martin Fordin sivusto (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).