IoT-testeri uusiin vaatimuksiin

IoT-ominaisuuksien tuonti laitteisiin vaatii laajaa testaamista, Valmiita moduuleita käyttämällä voi helpottaa radiotaajuushyväksynnän saamista. Mobiilioperaattoreilla voi olla kuitenkin muitakin testausvaatimuksia verkkoon hyväksyttäviltä IoT-laitteilta.

Matkapuhelinoperaattorit valmistelevat  LTE-verkkoihinsa LTE Cat 1-, Cat M1- ja Cat NB1-standardien IoT-ominaisuuksia.  Samalla ne ovat esittäneet uusia vaatimuksia, koska pelkäävät huonosti verkkoa hyödyntävien IoT-laitteiden kuormittavan verkkoja liikaa ja heikentävän niiden suorituskykyä.

Ensimmäisenä amerikkalainen mobiilioperaattori Verizon on julkaissut jopa yksityiskohtaiset omat testaussuunnitelmia IoT-integraattoreille. Operaattorin sertifiointisuunnitelma ylittää selvästi jopa standardisointielin 3GPP:n asettamat perusvaatimukset.

Rohde & Schwarz on tuonut testejä varten uuden R & S TS-290 IoT Carrier Acceptance Test System -testausjärjestelmän LTE Cat 1 -siirtoa käyttävien IoT-laitteiden testaamiseen. Se tarjoaa vaatimusten mukaiset RF-, protokolla- ja suorituskykytestit yhdellä alustalla.

Testausjärjestelmän radio-osaa voidaan laajentaa Cat M1:n lisäksi tukemaan  esimerkiksi Cat NB1-, Wlan- ja Bluetooth-standardeja.

Ratkaisu koostuu CMW290-mittapaikasta ja Contest-sekvensserin ohjelmistosta, jonka avullavoidaan hallita kaikkia laitteiden RF-, protokolla- ja suorituskykytilanteita automaattisesti ja toistettavalla tuloksella. CMW290 pystyy simuloimaan koko matkapuhelinkoverkkoa ja muodostamaan  yhteyden IoT-laitteesta sovelluspalvelimelle saakka.

LISÄÄ: Rohde & Schwarz TS-290 IoT Carrier Acceptance Test System (LINKKI) ja yhdysvaltalaisen Verizonin IoT-testausvaatimukset  (LINKKI, pdf)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!