Oskilloskooppi syntyy myös korteista – Keysight mukaan

National Instrumentsin lisäksi Keysight panostaa erillismittauslaitteuden lisäksi myös kehikkopohjaisiin PXIe-järjestelmiin. Tuoreessa Uusiteknologia-lehdessä esitellään PXIe-kehikkojen tekniikkaa ja mittauskorttien tarjontaa.

Laajempi artikkeli on julkaistu 20.4.3017 ilmestyneessä sähköisessä näköislehdessä. Voit lukea lehden veloituksetta nettiselaimellasi. (LINKKI)

Markkinoilla PXI-valmistajista on selvästi kaksi valmistaa ylitse muiden: National Instruments ja Keysight (aiemmin nimeltään Agilent). Niillä molemmilla on tarjota kattava valikoima pistoyksiköitä ja
kehikoita.

PXIe-kortteissa ja -kehikoissa on muitakin valmistajia, mutta kaksi suurinta toimijaa pystyvät tarjoamaan laajimman malliston suurtaajuustekniikan analysaattoreita kuten vektoripiirianalysaattoreita, PXI-pistoyksikön muotoisia PC-tietokoneita ja oskilloskooppeja sekä järjestelmien analyysiohjelmistoja.

Uusiteknologia-lehden artikkelissa keskitytään erityisesti PXI-kehikkon rakennettaviin tutkimus- ja tuotantotestauksen oskilloskooppiratkaisuihin. Siitä on esimerkikkinä Keysightin M924xA, jossa käytetään samaa teknologiaa kuin Keysightin Infiniium-perheen erillismittauslaitteissa.

National Instrumentsin PXIe5164 on jokseenkin samat ominaisuudet omaava PXI-oskilloskooppi, kaistaleveys on mallista riippuen jopa yksi gighertsi. NI:n oskilloskoopissa on erikoisuutena FPGA-piiri, jolla voidaan toteuttaa monenlaisia lisätoimintoja.

Tyypilliseen PXI-kehikkooskilloskoopin etupaneliin ei mahdu kuvaruutu eikä normaalin oskilloskoopin
nappuloita, vaan oskilloskooppia voi käyttäävain PC-ohjelman kautta. Tässä suhteessa ne ovat käyttäjän kannalta samanlaisia kuin pienemmät USB-oskilloskoopit.

Samalla erilaiset kehikkoratkaisut jättävät edelleen laajan markkinan erillismittauslaitteille, jotka ovat selvästi kompaktimpia ja helpommin siirrettäviä paikasta toiseen. Keysight aikoo korttimalleistaan huolimatta pysyä edelleen myös erillislaitteissa.

LISÄÄ: Lue artikkeli ”Oskilloskooppi syntyy PCIe-korteista”  torstaina 20.4.2017 ilmestyneestä Uusiteknologia-näköislehdestä (LINKKI, luettavissa veloituksetta).

Kuva: Keysight

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017