Suomi juhlii innovaatioita teatterilla

Tänään vietetään maailman henkisen omaisuuden päivää. Suomen juhlatapahtuma kytkeytyy sekä kansainväliseen ”Innovation – Improving Lives” että ”Suomi 100 vuotta – Yhdessä” -juhlavuoden teemaan ja teatteriesityksiin.

Henkisen omaisuuden (IP) päivä on WIPO:n (World Intellectual Property Organisation) koordinoima.  Päivän aikana  halutaan edistää eri puolilla maailmaa tietoutta henkisestä omaisuudesta ja aineettomista oikeuksista sekä niiden roolista muun muassa innovaatioiden ja taiteiden olemassaolon edellytyksenä.

”Aineettoman arvon luonti, osaamisen suojaaminen ja aineettomista oikeuksista huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää Suomen taloudelle tulevina vuosina”, vakuuttaa Patentti- ja rekisterihallituksen uusi pääjohtaja Antti Riivari.

Patentti- ja Rekisterihallitus järjestää yhteistyössä alan toimijoiden kanssa henkisestä omaisuudesta (IP) seminaarin Helsingin kaupungintalolla.

Seminaarissa yrityspuheenvuoroissa ovat edustettuina muun muassa Nokian patentointia ja uutta terveystekniikan osuutta hoitava Technologies-yksikkö, IBM Nordic ja Sulapac.

Uusimman terveysteknologian ja -datan lisäksi esillä ovat myös teknologian luomat mahdollisuudet teatterialalla sekä nuoret keksijät, tulevaisuuden menestyjät. Iltapäivän aikana onkin luvassa teatteria luovasti monessa eri muodossa.

Suomen IP-päivän järjestävät IPR University Center, Patentti- ja rekisterihallitus, Elinkeinoelämän keskusliitto, Keksintösäätiö, Suomalaisten Keksijöiden Tukiyhdistys ja Tukisäätiö, Suomen Keksijäin Keskusliitto, Sitra ja Helsingin kaupunki sekä opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kuvat: WIPO/PRH

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!