Fluxgate-tekniikkaa virtamittauksiin

Sveitsiläinen LEM hyödyntää uudella tavalla Fluxgate-tekniikkaa julkistamassaan tarkassa IN 2000-S -virta-anturissa. Se mahdollistaa kosketuksettoman ja isoloidun DC-, AC- ja pulssimaisen virran mittauksen aina 2000 A:iin saakka.

Nyt julkistettu anturi on uuden anturiperheen ensimmäinen malli. Anturiperhe tulee jatkossa kattamaan useita eri ensiövirta-alueita. Uutta anturia voidaan käyttää sovelluksissa kuten laboratoriot, teollisuuden mittauslaitteet, lääkintälaitteet, tarkkuusmoottoriohjaimet ja erilaiset mittarisovellukset.

LEM:n IN 2000-S -malli tarjoaa laajennetun käyttölämpötila-alueen -40 … +85°C verrattuna tyypilliseen +10 … +40 tai … +50°C lämpötila-alueeseen perinteisemmän tyyppisissä tarkoissa 2000 ampeerin antureissa.

Uusissa virta-antureissa signaalinkäsittely tapahtuu suurimmaksi osaksi digitaalisesti ja käytössä olevalla tekniikalla kompensoidaan kiinteän taajuuden aiheuttaman rippelin vaikutuksia. Näin voidaan saada koko pieneksi ja tarvittava tarkkuus laajalla käyttölämpötila-alueella sekä aiempia sukupolvia matalamman kohinatason.

Uudessa anturimallissa kaikki toiminnot on integroitu yhdeksi kokonaisuudeksi mikä mahdollistaa kompaktin koon ja valikoiman erilaisia paneeliasennusvaihtoehtoja (tasa-asennus tai pystyasennus).

IN 2000-S on suunniteltu toimimaan bipolaarisella +/-15 V DC:n käyttöjännitteellä ja mahdollistaa jopa 70 millimetrin halkaisijaltaan olevien ensiöjohtimien käytön. Normaalin virtalähdön lisäksi anturi sisältää anturitilaa (matala tai korkea lähtötaso) ilmaisevan lähdön sekä ulkoisen ledimerkkivalon joka ilmaisee normaalin toimintatilan.

LISÄÄ: LEM (linkki), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017

Tunnisteet