Arrowin IoT Summit keräsi yli 600 osaajaa

Komponentti- ja järjestelmätoimittaja Arrow järjesti eilen jo toisen kerran IoT Summit -tapahtumansa Helsinki-Vantaa-lentokentän läheisyydessä. Mukana oli puhujia Arrowin lisäksi Microsoftilta ja VTT:ltä sekä runsaat 50 muuta piiri- ja järjestelmätoimittajaa. Tapahtuma keräsi Arrowin Suomen vetäjän Veikko Sohlmanin mukaan yli 600 IoT-alueen ammattilaista.

Andrew Bickley, Arrow

Tapahtuman keynote-puhujana oli Arrowin IoT-toiminnasta Euroopassa vastaava markkinointijohtaja Andrew Bickley (kuvassa).

Hän esitteli yrityksen koko IoT-alueen tarjontaa antureista pilvipalveluihin ja tiedon analysointiin. Edustuksessa ovat kaikki tärkeimmät elementit, antureista  pilvipalveluihin, joita on Googlesta Microsoftiin ja Amazonista IBM:ään.

Tilaisuudessa kuultiin myös tietoa viimeisimmistä IoT:n trendeistä ja soveltamisesta Microsoftilta, Cargotecilta ja VTT:ltä. Tapahtumassa oli myös kymmeniä piiri- ja tekniikkaratkaisujen suunnittelijaluentoja. Tietoturvaalueen esitykset olivat suosiossa. Kaikki esitysmateriaalit ovat tulossa jakoon Arrowin IoT Finland -sivustolle.

Paul Benfordin, Silicon Labs

Näyttelyosuudessa oli  50 piiri- ja sovellusyritystä ja muutamia IoT-alueen startup-yritykstä.  IoT-piiriratkaisuja ja kehityskortteja oli esillä laajalti. Mukana oli myös suomalaisia suunnittelu- ja valmistusyrityksiä.

Yksi kiintoisimmista näyttelyssä olleista tuotteista oli Silicon Labsin sovellusininöörin Paul Benfordin kuvassa esittelemä erittäin pienikokoinen IoT-moduuli, johon oli integroitu myös antenniosuus.

Arrow kertoi tehneensä uudestaan selvityksen Suomen IoT:n tilanteesta. Lopullinen raportti ei ollut viel tapahtumassa  valmiina. Ennakkotietojen mukaan kiinnostus IoT-toteutuksia kohtaan on noussussa, mutta moni yritys edelleen arastelee IoT-tekniikan hyödyntämisestä uuden bisneksen luomisessa. Raportti on tulossa jakoon lähiaikoina Arrowin Iot Finland -sivustolle.

LISÄÄ: Arrow IoT Summit 2017:n teknologiaesitykset julkaistaan IoT Finland sivustolle (LINKKI, tulossa)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017