Uusi Android O parantaa akkukestoa

Googlen esittelemä uusi Android O lupaa parantaa kännykän akun kestoa. Tehonkulutusta hillitään muun muassa tehostetulla Android Runtime -ajoympäristöllä sekä tarvittaessa rajoittamalla paljon virtaa kuluttavien sovellusten taustatoiminta.

 Google kertoi uudesta Android O -versiostaanKaliforniassa meneillään olevassa  I/O-kehittäjäkongressissaan. Google julkisti samalla jo toisen kehittäjille suunnatun esiversion uudesta Androidista sekä kertoi aloittaneen sen käytännön testauksen.

Android O tuo käyttöjärjestelmän tasolle hienojakoisemman sovelluksen käyttäjälle lähettämien ilmoitusten hallinnan ilmoituskanavien avulla. Uusi kuva kuvassa-toiminto mahdolistaa esimerkiksi YouTube-videon katsomisen pikkuikkunassa samalla kuin käytät muita soveluksia.

Tietoturvan osalta uuden Android-version myötä Google Play saa uuden Google Play Protect -näkymän, josta käyttäjät voivat tarkistaa omaan laitteeseensa asentamien sovellusten turvallisuuden.

Google yrittää ratkaista myös Androidin hajanaisuuden ongelmaa helpottamalla eri laitevalmistajien siirtymistä uusimpaan Android-versioon. Modulaarisuutta parantaa on uusi ”vendor interface”-laitteistorajapinta (hardware abstraction layer), joka pyrkii erottamaan Androidin ytimen ja matalan tason laitteistoajureita toisistaan.

Googlen tavoitteena on, että ”Vendor Test Suite” (VTS) yhteensopivien laitteistovalmistajien laitteiden kanssa Android-ytimeen ei tarvitsisi tehdä enää aikaa vieviä laitteistokohtaisia virityksi jokaiseen versioon erikseen. Googlen mukaan Android-alustaa käytetään jo peräti kahdessa miljardissa laitteessa aktiivisesti.

Android O:n beetaversio toimii tällä hetkellä vain Googlen malleissa kuten Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus Player, Nexus 6P ja Nexus 5X. Testiohjelmaan rekisteröitymisen jälkeen Android O:n beetaversio saapuu laitteelle langattomana päivityksenä.

LISÄÄ: Google IO 2017 -tilaisuuden esitykset videolla (LINKKI, Youtube) ja Android O:n esittelyvideo (LINKKI) sekä tarkemmat kehittäjätiedot ja beetaversion lataaminen (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017