NIweek2017: Uusi käyttöliittymä LabViewiin

National Instrumentsin kehittäjätapahtuma NIweek loppui eilen Austinissa, Texasissa. Tuttuun tapaan tapahtumassa esitteltiin uusi version LabViewistä.  Nyt esille tuotiin myös uudella käyttöliittymällä varustettu NXG-versio ja SDR-tekniikkaa 28 gigahertsin 5G-verkkojen kehitykseen.

National Instrumentsin graafisiin kuvakkeisiin perustuva ohjelmointijärjestelmä kehitettiin jo runsas kolmekymmentä vuotta sitten.Sen jälkeen LabView-kaavio on vuosikymmenten aikana tullut monelle tutuksi. Se kehitettiin helpottaman mittausohjausten automatisointia ilman perinteisten ohjelmointikielten käyttöä.

Ensimmäinen Labview 1.0 tehtiin vuonna 1984 Applen uudelle Macintoshille.

Vuosien varrella yrityksen kehittäjäkokouksissa LabViewistä on esitelty aina uusi versio, eikä vuosi 2017 ollut poikkeus. Nyt yritys esitteli kuitenkin LabView 2017-version lisäksi myös uuden LabView NXG-version, jonka tavoitteena on edelleen yksinkertaistaa ja nopeuttaa mittausjärjestelmän konfigurointia ja käyttöönottoa

National Instrumentsin LabView NXG 1.0 ja LabView 2017.

Uusi NXG tunnistaa automaattisesti mittausjärjestelmän laitteet, lataa tarvittavat ajurit ja tarjoaa käyttäjälle mhdollisuuden konfiguroida laitteet ilman ohjelmointia. Aloittelijoita varten uusi LabView NXG tarjoaa opettelumateriaalia ja niihin liittyviä esimerkkejä.

LabView NXG ja perinteinen LabView ovat vielä rinnakkaisia ja ominaisuuksiltaan hieman erilaisia tuotteita. LabView 2017 tarjoaa laajimman laitetuen, mutta ei kuitenkaan sisällä NXG:n kaikkia uusia ominaisuuksia.

Useimmat LabView-sovellukset voidaan siirtää NXG-ympäristöön, mutta ei toiseen suuntaan. Vuosien kuluessa versiot tulevat kuitenkin yhdistymään samaksi tuotteeksi, jonka käyttöliittymä on uuden  NXG:n kaltainen.  Siksi LabView-lisenssin lunastaneet voivat ilman erillistä lisenssiä ryhtyä käyttämään myös uutta NXG-versiota.

Uusien LabView-versioiden lisäksi National Instruments esitteli kehittäjätapahtumassa uusimpia SDR-ratkaisuja 28 gigahertsin 3GPP- ja amerikkalaisen Verizonin 5G-verkkojen kehittämiseen. Tapahtumassa oli esillä myös laaja kirjo yrityksen tekniikkaa hyödyntäviä partneriyrityksiä. Suomesta tapahtumassa oli ledi- ja teholähdeosuuksia valmistava Efore.

Lisää: NIweek2017  (LINKKI), LabViewin keksijä Jeff Kodosky esittelee uudet LabView-versiot (LINKKI, youtube).   Tietopaketit Labview 2017- ja NXG-versioista (LINKKI). NI kertoi28 gigahertsin SDR-pohjaisesta 5G-ratkaisustaan (LINKKI). Muut uutuudet (LINKKI) ja NI-sovellusartikkeli Altair-minisatellitin kehittämisestä (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!