Biokuivuri voitti ideakisan

Oululainen teollinen bioenergian kuivuri ModHeat valittiin Tampeella meneillään olevassa MPD2017-tapahtumassa parhaaksi ideaksi kasvumahdollisuuksiensa ja työllistämisnäkökulmansa ansiosta. MPIDEA-kilpailun palkinnon luovutti tapahtumassa SFTecin Juha Roiniselle työministeri Jari Lindström.

ModHeat, SFTec

ModHeat, Modular Heating, on modulaarinen ja liikuteltava teollinen kuivuri, joka hyödyntää teollisen hukkalämmön kuivaamalla bioenergiamateriaaleja taloudellisesti ja tehokkaasti.

Oululaisyrityksen idea alentaa materiaalin käsittelyn ja kuljetuksen huomattavia kustannuksia, ja samalla saavutetaan myös ympäristön kannalta myönteisiä vaikutuksia.

Kuivaaminen parantaa bioenergian tehokkuutta. Säästynyttä energiaa ja lisääntynyttä kapasiteettia voidaan käyttää materiaalien kuivaamiseen kaikkialla Suomessa. Bioenergiaa voidaan hyödyntää paikallisesti esimerkiksi vaihtamalla öljypolttimot käyttämään pellettejä.

Ouluilaisyritys sai palkintona puolen vuoden sparrauksen konsulttitalon McKinsey & Companyn ReNew Growth -kasvukiihdyttämössä.

Seuraavan kerran kisataan vuonna 2019. Myös MPD-tapahtuma järjestetään vuonna 2019.

LISÄÄ: Kaikki neljä finalistia tuotteineen (LINKKI)

Kuva: MPIDEA-kilpailun voittaja Juha Roininen, ModHeat, SFTec

Päivitetty 1.6.2017