MPIDEA-innovaatiofinaalin neljä parasta

Tampereella julkistetaan tänään iltapäivällä-teollisuuden MPIDEA-kilpailun voittaja. Kilpailun kaikki neljä finalistia edustavat raadin mukaan innovatiivisuutta ja ennakkoluulotonta ajattelua, joilla Suomeen voidaan luoda myös uusia teollisia työpaikkoja.

MPIDEA-innovaatiokilpailun voittajat julkistetaan tänään Tampereella jatkuvassa The Manufacturing Performance Days 2017 -tapahtumassa. Neljä finalistia ovat Joona Heikkinen (M-Files) Tampereelta, Kaarlo Paakinaho (Adaptos) Tampereelta, Minna Lappalainen (Fixteri Group) Kannonkoskelta sekä Juha Roininen (SFTec) Oulusta.

Työministeri Jari Lindström luovuttaa tänään MPIDEA:n tuomariston puheenjohtajana pääpalkinnon kisan voittajalle. Voittaja saa puolen vuoden sparraus maailman arvostetuimman konsulttitalon McKinsey & Companyn ReNew Growth -kasvukiihdyttämössä. Ideakilpailun toteuttamisessa ovat olleet vahvasti mukana myös aloitteen tehnyt Siemens sekä McKinsey, Teknologiateollisuus, Tieto ja Fastems.

MPIDEA-kilpailun finalistit 

M-Files, tiedonhallinnan alusta – Joona Heikkinen, M-Files Corporation, Tampere

M-Files-alusta parantaa ja yksinkertaistaa liiketoiminnan tapaa hallita dokumentteja ja muuta tietoa tuottavasti ja tehokkaasti. M-Files poistaa tietosiilot ja tarjoaa nopean ja helpon pääsyn oikeaan sisältöön liiketoiminnan kaikista keskeisistä järjestelmistä ja laitteista. Alustan käyttöä edistää intuitiivinen tapa jäsentää tietoa sen sisällön eikä sijaintipaikan mukaan.

Adaptos, luunkorvike – Kaarlo Paakinaho, Tampereen teknillinen korkeakoulu, Tampere

Adaptos on kehittänyt innovatiivisia teknologioita vahvan ja yhteensopivan synteettisen luun valmistamiseksi. Aiempia materiaaleja ei voida käyttää samalla tapaa kuin ihmisen luukudosta. Adaptos on ratkaissut ongelman kehittämällä komposiittimateriaalin, jolla on samanlainen tai parempi aktiivisuus kuin olemassa olevilla synteettisillä luunkorvikemateriaaleilla. Adaptos on maailman ainoa luukorvike, jota kirurgi voi leikata, muovata ja puristaa.

Fixteri-puunkorjuuteknologia – Minna Lappalainen, Fixteri Group Oy, Kannonkoski

Suomessa on miljoona hehtaaria nuorta hoitamatonta metsää, jossa puut estävät toistensa kasvua ja ovat vaarassa jäädä hyödyntämättä, sillä pienikokoisina puut eivät myöskään kiinnosta selluteollisuutta raaka-aineen lähteenä. Fixteri-puunkorjuuteknologian avulla läpimitaltaan kapeiden puiden tarjontaketjun kustannuksia voidaan leikata jopa 30 prosenttia ja luoda miljoonan hehtaarin raaka-ainekanta uusille puuperäisille teollisuuden aloille.

ModHeat, teollinen kuivuri – Juha Roininen, SFTec Oy, Oulu

ModHeat (Modular Heating) on modulaarinen ja liikuteltava teollinen kuivuri, joka hyödyntää teollisen hukkalämmön kuivaamalla bioenergiamateriaaleja taloudellisesti ja tehokkaasti. Useat pilotit ovat osoittaneet, että kuivuri pystyy käsittelemään monenlaisia materiaaleja, joita on ollut vaikea kuivattaa perinteisillä menetelmillä. Innovaatio mahdollistaa uudenlaisia liiketoimintamalleja bioenergian alalla, sillä helposti käytettävän kuivausjärjestelmän avulla voidaan muuttaa tuotantoketjua.

LISÄÄ: MPIDEA-kilpailu (LINKKI) tai twitterissä  #MPIDEA

Kuva: MPD2017

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016