Elisa testasi vappuna mobiiliverkon priorisointia

Elisa testasi vappuna Helsingin Kaivopuistossa viranomaispalvelujen priorisointia menestyksekkäässä testissä haastavassa ympäristössä. Tehty testi on jatkoa Elisan ja Nokian helmikuussa tekemälle testille, jossa viranomaispalveluiden priorisointia kokeiltiin ensimmäisenä Pohjoismaissa kaupallisessa verkossa.

Elisa testasi vappuna Kaivopuistossa viranomaispalveluiden priorisointia kaupallisessa 4G-verkossa. Testi osoitti Elisan mukaanviranomaispriorisoinnin toimivan erinomaisesti erittäin haastavissa testiolosuhteissa.

’’Vappupäivänä Kaivopuistossa oli kymmeniä tuhansia mobiiliverkon käyttäjiä. Tässä testitilanteessa pystyttiin simuloimaan todellista hätätilannetta ruuhkaisessa ympäristössä, jossa tukiasemilla on viranomaisten lisäksi runsaasti muitakin käyttäjiä’’, kertoo Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen.

Kriittiseksi luokiteltujen viranomaisten tiedonsiirtopalveluiden, kuten kapasiteetin varmistamisen ja viranomaisyhteyden palvelun priorisoinnin, toimivuus mobiiliverkon ruuhkatilanteessa on edellytyksenä viranomaispalveluiden laajamittaiselle siirtämiselle kaupalliseen 4G-verkkoon.

Tällä hetkellä viranomaisten tiedonsiirtopalvelut toimivat jo osittain kaupallisissa mobiiliverkoissa. Nopeasti kehittyvät 4G-verkot mahdollistaisivat viranomaisille nykyaikaisemmat tietoliikennepalvelut ja kaikkien olemassa olevien 4G-taajuuksien hyödyntämisen.

Viranomaispalvelujen siirtämistä kaupallisiin 4G-verkoihin selvitetään useissa maissa. Englannissa ollaan pisimmällä: siellä on jo sovittu viranomaisten puhe- ja datapalvelujen siirtämisestä kaupalliseen 4G-verkkoon.  Suomessa tiedonsiirtopalveluiden laajamittaista siirtämistä 4G-verkon päälle selvitetään parhaillaan yhteistyössä ministeriöiden, viranomaisten ja operaattoreiden välillä.

LISÄÄ: Aiemmat Uusiteknologia.fi:n viranomaispuheluja koskevat uutiset (LINKKI1  ja LINKKI2).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!