Oulu kerää yhteen yli 500 5G-asiantuntijaa

Oulussa järjestetään ensi viikolla kansainvälinen EUCNC2017-konferenssi, joka esittelee 5G:n viimeisimpiä kehityslinjoja ja tutkimustuloksia. Konferenssi tuo Ouluun yli 500 tietoliikenteen kärkivaikuttajaa ja 5G-asiantuntijaa.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävää 26. European Conference on Networks and Communications -konferenssia isännöi Oulun yliopiston tietoliikenteen yksikkö Centre for Wireless Communications (CWC). Tapahtuma koostuu laajasta konferenssiohjelmasta ja noin neljäkymmentä osastoa käsittävästä Oulun kaupunginteatteriin sijoittuvasta demonäyttelystä.

”Paikalla ovat kaikki keskeiset laitevalmistajat. Teollisuudella on vahva edustus sekä demonäyttelyssä että keynote-sessioissa ja paneelikeskusteluissa”, konferenssin ohjelmasta ja järjestelyistä vastaava akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskuksesta.

”Konferenssin teema ”5G – European Roadmap, Global Impact” korostaa tapahtuman maailmanlaajuista vaikuttavuutta. Ohjelmassa on viisi keynote-puhetta, kolme paneelikeskustelua ja lähes 200 tieteellistä esitelmää.

Konferenssissa avataan myös Euroopan komission tukeman ICT-tutkimusagendan sisältöä tuleville vuosille sekä esitellään merkittävimmät ja ajankohtaisimmat EU-rahoitteiset 5G-hankkeet.

Konferenssi on Suomelle professori Latva-ahon mukaan ainutlaatuinen mahdollisuus paaluttaa asemaansa 5G-kehityksen kärjessä. Tapahtumassa muun muassa demonstroidaan ensimmäistä kertaa Oulussa rakennetun testiverkon avulla 5G-verkkoihin kehitettyjä palveluita. Konferenssin avaajina ovat Tekesin pääjohtaja Pekka Soini, viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner ja EU:n DG Connectin johtaja Pearse O’Donohue.

Avajaisia edeltävänä päivänä Tekes isännöi kaikille avointa erityisesti yrityksille suunnattua workshopia, joka järjestetään maanantaina 12.6. Oulun yliopiston Linnanmaan kampuksella.

Tekesin ja Oulun yliopiston lisäksi tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat Nokia, Huawei, Ericsson, Keysight, Rohde & Schwarz ja National Instruments. Konferenssilla on IEEE-konferenssin status eli kaikki vertaisarvioinnin kautta hyväksytyt esitelmät julkaistaan maailman suurimman teknillisen organisaation IEEE:n sähköisessä tietokannassa (IEEE Explorer).

LISÄÄ: EUCNC2017 (LINKKI) ja video (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n 5G-uutiset (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016