ITU:n pääsihteeri Suomeen – Berner pohjustaa 5G-taajuuksia

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner tapaa Kansainvälisen televiestintäliiton ITU:n (International Telecommunication Union) pääsihteerin Houlin Zhaon Helsingissä ensiviikon tiistaina. Tapaamisen pääaiheena on 5G-verkkojen kehittäminen.

Maailman radiokonferenssi pidetään seuraavan kerran vuonna 2019. Tilaisuus on tärkeä Suomelle erityisesti 5G-taajuuksien takia.

Kuva: Houlin Zhao. ITU

’’On erittäin tärkeää, että konferenssissa osoitetaan riittävästi taajuuksia 5G-verkoille. Suomi haluaa olla 5G:n kehittäjien eturintamassa, ja siksi meille on tärkeää, että sopivia taajuuksia löytyy sekä EU:ssa että maailmanlaajuisesti”, ministeri Anne Berner toteaa.

Bernerin mukaansa Suomessa on jo annettu koelupia ja osoitettu taajuuksia 5G:n testi- ja kehittämiskäyttöön. ’’5G tarvitsee sekä korkeita että matalampia taajuuksia. Euroopassa 5G:n kehittymisen kannalta olennaiseksi tunnistettu 700 megahertsin taajuusalue on Suomessa jo käytössä’’, Berner muistuttaa.

Pääsihteeri Houlin Zhaon ohjelmaan kuuluu ministeri tapaamisen lisäksi muun muassa tutustuminen VTT:n 5G-tutkimushankkeisiin.

TAUSTAA: ITU on YK:n alainen järjestö, joka koordinoi kansainvälisesti televiestintäverkkoja ja -palveluja. ITU:n päätehtäviä ovat standardointi, radiotaajuuksien käytön harmonisointi sekä viestintäverkkojen ja teknologioiden yhteensopivuuden varmistaminen.

LISÄÄ: Uusiteknologia.fi:n aiemmat 5G-uutiset (LINKKI)

Kuvtuskuva: Viestintävirasto

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017