Tuotanto kasvoi huhtikuussa – tilauskanta ratkaisee jatkon

Suomen teollisuustuotanto kasvoi Tilastokeskuksen mukaan huhtikuussa 3,1 prosenttia  vuodentakaisesta. Eniten vuoden takaiseen kasvoi sähkötekninen teollisuus 8,5 prosenttia. Kasvun jatkuminen on kuitenkin haurasta, sillä uusia tilauksia monella alalla saatiin huhtikuussa aiempaa vähemmän.

Maaliskuussa tuotanto kasvoi 1,3 prosenttia edellisestä kuukaudesta ja helmikuussa tuotanto väheni 0,7 prosenttia tammikuusta. Huhtikuussa tuotanto kasvoi useilla päätoimialoilla. Sähkö- ja elektroniikkateollisuus kavoi 8,5 prosenttia ja metalliteollisuuden tuotanto 7,1 prosenttia.

Metsäteollisuuden tuotanto kasvoi prosentin edellisestä vuodesta. Eniten tuotanto väheni kemianteollisuudessa 5,6 prosenttia, johon myös polttoaineiden jalostustoiminta kuuluu.

Huhtikuussa teollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 82,4 prosenttia, joka oli 0,8 prosenttia pienempi kuin vuotta aiemmin. Metalliteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli huhtikuussa 83,4 prosenttia, joka oli 0,2 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Jatkon kannalta oli ikävää, että koko teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2017 huhtikuussa 1,1 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Metallissa ja paperissa tilausmäärät kasvoivat 0.1 posenttia. Ennen huhtikuuta teollisuuden tilaukset kasvoivat yhtäjaksoisesti viisi kuukautta. Tammi-huhtikuun aikana tilaukset kasvoivat 11,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017