EUCNC2017: 5G-teknologia muuttuu palveluiksi

Oulussa on meneillään kansainvälinen EUCNC2017-konferenssi, joka esittelee 5G:n viimeisimpiä kehityslinjoja ja tutkimustuloksia. Esillä on myös kymmeniä alan yrityksiä. Tapahtuma toi Ouluun yli 500 tietoliikenteen kärkivaikuttajaa ja 5G-asiantuntijaa.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävää 26. European Conference on Networks and Communications -konferenssia isännöi Oulun yliopiston tietoliikenteen yksikkö Centre for Wireless Communications (CWC).

Tapahtuma koostuu laajasta konferenssiohjelmasta ja noin neljäkymmentä osastoa käsittävästä Oulun kaupunginteatteriin sijoittuvasta demonäyttelystä. Eilen järjestettiin Linnanmaan yliopistoalueella tekniikka-osuuksia. Tarjolla oli tietoa muun muassa 5G-prototyyppien toteuttamisesta.

”Oulussa ovat kaikki keskeiset laitevalmistajat. Teollisuudella on tapahtumassa vahva edustus sekä demonäyttelyssä että keynote-sessioissa ja paneelikeskusteluissa”, kertoo konferenssin ohjelmasta ja järjestelyistä vastaava akatemiaprofessori Matti Latva-aho Oulun yliopiston Centre for Wireless Communications -tutkimuskeskuksesta.

”Konferenssin teema ”5G – European Roadmap, Global Impact” korostaa tapahtuman maailmanlaajuista vaikuttavuutta. Ohjelmassa on vielä tiistaina ja keskiviikkona viisi keynote-puhetta, kolme paneelikeskustelua ja lähes 200 tieteellistä esitelmää. Tapahtuma jatkuu torstaihin.

Pienemmistä toimijoista esillä on (kuvassa) tanskalainen IoT-alustaa markkinoiva Senszon.

Konferenssissa esitellään myös Euroopan komission tukeman ICT-tutkimusagendan sisältöä tuleville vuosille sekä esitellään merkittävimmät ja ajankohtaisimmat EU-rahoitteiset 5G-hankkeet.

Konferenssi avaavan professori Latva-ahon mukaan tapahtuma on Suomelle ainutlaatuinen mahdollisuus paaluttaa asemaansa 5G-kehityksen kärjessä. Tapahtumassa demonstroidaan myös ensimmäistä kertaa Oulussa rakennetun testiverkon avulla 5G-verkkoihin kehitettyjä palveluita.

Konferenssin muita avaajia tänäään ovat Tekesin pääjohtaja Pekka Soini, viestintä- ja liikenneministeri Anne Berner ja EU:n DG Connectin johtaja Pearse O’Donohue. Tekesin ja Oulun yliopiston lisäksi  yhteistyökumppaneita ovat kymmenet tapahtumassa osastoillaan esillä olevat yritykset kuten Nokia, Huawei, Ericsson, Keysight, Rohde & Schwarz ja National Instruments.

LISÄÄ: EUCNC2017-nettivideot 13.-15.6.2017 mm. keynote-esitykset, sessiot ja paneelit (LINKKI, Youtube) sekä Uusiteknologia.fi:n 5G-uutiset (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

 

 

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2016

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016