Uusia nopeuksia Ethernet-verkkoihin

Kymmenen gigabitin Ethernet ei ole vielä toimiva ratkaisu suureen osaan toimistoverkkoja, joiden kaapelointi on rakennettu  Cat 5e tai Cat 6 mukaisiksi. Ratkaisuksi on kehitetty hitaammat 2,5 ja viiden gigabitin versiot. Toukokuun Computex-messuilla piirivalmistaja Marvell esitteli ensimmäiset uusia nopeuksia tukevat lähetin-vastaanotinpiirit.

Marvellin uusi ratkaisu on 2,5:n ja viiden gigabitin nopeuden kahdeksanporttisen Alaska M 88E2180. Uusi piiri mahdollistaa tiedonsiirtonopeuden viisinkertaistamisen vanhoilla kaapeleilla, kun yhteyden molemmissa päissä on tekniikkaa tukeva laite.

Uusi NBASE-T Alliancen ja IEEE 802.3:n ”2.5G/5GBASE-T Task Force” hyväksyttiin lokakuussa 2016 IEEE-standardiin 802.3bz-2016. Standardi suunniteltu erityisesti WLAN-tukiasemien ja Ethernet-kytkinten välisiä yhteyksiä varten.

Standardi on on taaksepäin yhteensopiva, koska piiri pystyy automattisesti toimimaan yhteen Ethernet-standardien 5GBASE-T / 2.5GBASE-T / 1000BASE-T / 100BASE-TX / 10BASE -T:n kanssa.

Uudet Alaska-piirit jotka ovat osa Marvellin Ethernet-piirisarjoja, jotka voidaan liittää Marvellin Prestera -kytkinryhmiin. Piirien avulla voidaan toteuttaa esimerkiksi kytkin, jossa olisi 24 2,5GbE:n laiteporttia. Dataa voidaan välittää eteenpäin kahdella  40 Gb:n tai 25 GbE:n yhteydellä.

Kytkimen rakentamista varten on tarjolla kehityskortti Alaska M 88E2180 Gigabit Ethernet Development Board. Uuteen 88E21xx-perheeseen kuuluu myös Alaska M 88E2110 -piiri, joka on optimoitu yhden portin, monta nopeutta tukevaa PHY:ta varten. Ratkaisu sopii esimerkiksi 802.11ax-tukiasemaan.

Marvelilla on langattomiin tukiasemiin myös Arm-pohjaisia Alaska-piirejä.

LISÄÄ: Marvell (LINKKI), NBASE (LINKKI), tuotetieto Marvell Alaska (LINKKI), Suomen edustajat (LINKKI) ja Multivu (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!