Näytönohjain mahtui mikro-ohjaimeen – DDR2-muistia mukana

Microchip on esitellyt 32-bitin PIC-mikro-ohjaimen integroidulla 2D-grafiikkaprosessorilla ja 32 megatavun DDR2-muistilla. Uuden paketoinnin ansiosta piirin avulla voidaan toteuttaa entistä kompaktimpia kannettavia älylaitteita.

Microchipin 32-bittinen PIC32MZ DA-ohjainpiiriperhe sisältää sekä integroidun 2D-grafiikkaohjainyksikköyksikön (GPU) ja maksimissaan 32 megatavun integroitua DDR2-muistia.

Uutuuspiirin kanssa on mahdollista haluttaessa käyttää myös ulkoista SDRAM, Flash ja SRAM muistia aina 128 megatavuun saakka. Suorittimen kotelointivaihtoehtoina ovat 169-nastan BGA, 176-nastainen LQFP ja 288-nastainen BGA.

PIC32MZ DA;n grafiikkaohjain sisältää tuen useille väritarkkuuksille 8 bitistä 24 bittiin. Grafiikkaprosessori tukee grafiikkaan esittämistä aina 1280 x 1024 (SXGA) tarkkuuteen saakka (50 MHz pikselikello).

PIC32MZ DA prosessorin ohjelmointi tapahtuu PIC32- ja MPLAB-kehitystyökalujen avulla. Tukena ovat Microchipin MPLAB Harmony Integrated Software Framework, MPLAB X Integrated Development Environment (IDE), MPLAB XC32-kääntäjä PIC32: lle.

Virheiden jäljityksessä apuna ovat MPLAB ICD 3:n sisäinen debuggeri ja MPLAB REAL ICE -emulointijärjestelmä. Uusille PIC32MZ DA -ohjainpiireille on saatavissa kehityskortteja. Uudesta perheestä osa on jo volyymituotannossa.

Simppelimpi LCD-toteutus

Microchip haluaa yksinkertaistaa myös pienitehoisten LCD-näyttöratkaisujen sovellusten suunnittelua. Yritys on tuonut tarjolle uuden 8-bittisen PIC16F19197-piiriperheen, joka on suunnattu pienitehoisille ja akkukäyttöisille kosketusnäytöllä varustetuille laitteille.

Yhdeksän jäsenen PIC16F19197-perheeseen kuuluu säästeliäs LCD-ohjainosuus, 12-bittinen ADC laskennalla (ADC2), pienitehoinen komparaattori, aktiivinen piirin kellotaajuuden viritys ja akkuvarmistettu reaaliaikakellokalenteri.

Piirien sisäinen latauspumppu varmistaa, että jopa 360 LCD-segmentistä koostuvat nestekidenäytöt pitävät tasaista kontrastia, vaikka akkujännite putoaa.

PIC16F19197-perhe koostuu 28-64-nastaisista piireistä, joissa on enintään 56 kilotavun kilotavua ja neljä kilotavua RAM-muisia. Kehitysympäristöjen lisäksi on kehityskortti Microchip LCD XLP Explorer Development Board (DM240314).

LISÄÄ: Microchip (LINKKI), PIC32MZ DA-tuotetiedot (LINKKI) ja PIC16F19197-tuotetiedot (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017