Suomi tuo bonusta pelikoodaajien MM-kisaan

Suomessa järjestetään pelinkehittämisen maailmanmestaruuskilpailut. Yhteistyössä Finpron ja useiden muiden suomalaistahojen kanssa toteutettu hanke uskoo erityisesti uusien pelinkehittäjien voimaan. Suomi-aiheesta saa lisäpisteitä.

Pelinkehittämisen maailmanmestaruuskisat (GDWC) ovat vuosittainen tapahtuma pelinkehittäjille, pelialan opiskelijoille sekä kaikille muille pelinkehityksestä kiinnostuneille.

GDWC tukee kansainvälisen pelinkehittäjien, -tuottajien ja -rahoittajien ekosysteemin rakentumista Suomeen. Aiemmin vuosina 2012, 2013 ja 2016 järjestetyn kilpailun ympärille on syntynyt yli 23 000 pelinkehittäjän yhteisö. Vuoden 2016 kilpailuun osallistui kaikkiaan yli 800 peliä ja rekisteröityi noin 3500 pelinkehittäjää.

”Kilpailu vahvistaa entisestään Suomen asemaa globaalilla pelialalla, lisää investoijien kiinnostusta suomalaisia pelialan yrityksiä ja ekosysteemiä kohtaan ja edistää myönteistä Suomi-kuvaa maailmalla”, toteaa Finpron digitoimialan johtaja Hanna Marttinen-Deakins .

Kilpailu avaa pelialan nouseville tähdille mahdollisuuden saada näkyvyyttä sekä laajan yleisön että toimialan silmissä. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa peli, jota ei ole julkaistu ennen vuotta 2017.

”Kilpailun pääpalkintona on matka Suomeen marras-joulukuun taitteessa, jolloin kilpailun finalistit pääsevät tapaamaan pelialan ammattilaisia sekä Suomessa että Ruotsissa, sekä tutustumaan Suomeen maana”, sanoo GDWC:n Leevi Rasila.

Tänä vuonna kilpailun pääkategoriat ovat “Pro” ammattilaisille sekä “Harrastus” harrastajille ja opiskelijoille. Lisäksi GDWC on virallisesti avannut ensimmäisen bonustasonsa teemalla ”FINLAND”.

Yhteistyössä Finpron kanssa toteutetun bonustason ideana on, että kategoriassa kilpailevaan peliin pitää sisällyttää elementtejä esimerkiksi Suomen kulttuurista, perinteistä, luonnosta tai matkailusta.

Kilpailun tuomaristossa toimivat suomalaiset pelialan ammattilaiset Colossal Orderin ja Redlynxin kaltaisista yrityksistä.

LISÄÄ: CDWC (LINKKI)

Kuvituskuva: Lenovo

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017