Paheneva pula koodareista – apua ulkomailta

Lähes 90 prosenttia ohjelmistoyrityksistä on kasvussa, kertoo uunituore ohjelmistoalan barometri. Samaan aikaan osaajapula uhkaa Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roihan mukaan ohjelmistoalan miljardikasvua.

Suomen talouden ja hyvinvoinnin tuleva kasvu perustuu onnistumiseemme digitalisoitumisessa. Tuore Ohjelmistoyrittäjät ry:n barometri kertoo kasvusta, joka kipuaa miljardiin vuodessa. Ohjelmistoyrityksistä on kasvamassa lähes 90 prosenttia, ja lähes neljäsosa kasvamassa merkittävästi.

Rasmus Roiha, Ohjelmistoyrittäjät ry.

’’Nyt sekä ohjelmistoala, teollisuus että palvelut joutuvat kamppailemaan aivan liian harvoista huippuosaajista, ja tämä luo erittäin todellisen uhan Suomen tulevaisuudelle”, toteaa Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha (kuvassa)

Kasvun rajat ovat tulossa vastaan, sillä noin 7000 digialan huippuosaajalle löytyisi Suomesta heti töitä. Heitä ei Roihan mukaan vain ole tarjolla. Roiha heittääkin Helsingille, Tampereelle ja Oululle haasteen: ”Suomeen on saatava maahanmuuttomalli, joka on Kanadaakin parempi”.

Kanada ottaa maahanmuuttajia tarveharkintaisesti vuosittain vajaan prosentin osuuden väestöstä. Osaajaryhmät valitaan valtion ja elinkeinoelämän yhteisissä neuvotteluissa.

Rasmus Roiha puhui Finlandia-talossa 15.6. Digibarometri 2017:n julkistuksessa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!