Gasera on vuoden fotoniikkayritys

Vuoden fotoniikkayritys on turkulainen Gasera, joka valmistaa kaasuanalysaattoria. Finaalissa oli Gaseran lisäksi Spectral Engines ja Nanocomp. Vuoden fotoniikkayrityksen valitsi Photonics Finland -yhteisö.

Gasera on Turun yliopiston spinoff-yrityksenä syntynyt teknologiayhtiö, joka hyödyntää patentoimaansa kaasunmittausteknologiaa ratkaisuissaan. Gaseran perustivat emeritusprofessori Jyrki Kauppinen yhdessä poikansa fysiikan tohtori Ismo Kauppisen kanssa vuonna 2004. Nykyisin yritys työllistää 38 ihmistä.

Kaksi vuotta sitten Horisontti 2020 -ohjelma myönsi Gaseralle 2,3 miljoonan euron rahoituksen kehittääkseen ja kaupallistaakseen kannettavan laitteen konttien sisäilman myrkyllisten aineiden, huumeiden, räjähteiden ja ihmisten salakuljetusten havaitsemiseen.

Gaseran visiona on myös tuoda laboratoriotasoiset, kannettavat kaasunmittauslaitteet kuluttajamarkkinoille tulevaisuudessa.

Photonics Finland on fotoniikkatoimialan yhdistys, joka kokoaa yhteen fotoniikan tieteentekijät, teollisuuden ja soveltajat. Vuoden fotoniikan alan yritys julkistettiin ensimmäistä kertaa ja teemana oli kansainvälistyminen. Photonics Finland julkisti vuoden fotoniikan alan yrityksen Optics & Photonics Days 2017 -tapahtumassa Oulussa kaksi viikkoa sitten.

Kuva: Gasera Oy

LISÄÄ: Gasera Oy (LINKKI), Photonics Finland (LINKKI) ja uutinen 3.7.2016 Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!