Operaattorit innostuivat minikoptereista – VR-lasit ohjaukseen

Teleoperaattoreista Elisa ja DNA myyvät liikkeissään liittymien ja kännyköiden lisäksi kamerakoptereita. Uusin idea on lennättää koptereita virtuaalilasit päässä. Katso videolta miten lennätys onnistuu.

Elisa kertoi tänään laajentavansa kuvauskoptereiden valikoimaansa DJI:n pienikokoisella Spark-uutuudella. Se on kämmenellä ohjattava minidrone, jonka sanotaan tekevän sekä kuvaamisesta että lennättämisestä aiempaa helpompaa.

’’Dronet ovat luonnollinen osa valikoimaamme, sillä ne muodostavat kiinteän parin älypuhelimien kanssa. Älypuhelimen avulla voi seurata dronen välittämää kuvaa, ohjata esimerkiksi kameratoimintoja sekä tietysti jakaa kuvaamaansa materiaalia vaikkapa sosiaaliseen mediaan’’, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Kesäkuukaudet ovat nelikoptereiden kuuminta myyntiaikaa. Siksi kaikki alan toimijat ovat kesän aluksi aktiivisina koptereiden tarjonnassa. Tänään DNA kertoi tuovansa myyntiin minikoptereiden lennättämiseen sopivat DJI Goggles -videolasit. Niiden luvataan tekevän dronen lennättämisen uudenlaista. Käyttäjästä voi tuntua kuin itse itse pääsi kopterin kyytiin.

”Erikoisuus Goggles-laseissa on mahdollisuus ohjata dronen ja kameran suuntaa helposti pään liikkeillä, sillä drone tottelee laseissa olevia antureita’’, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Silmikossa on kaksi teräväpiirtoista näyttöä. microSD-muistikorttipaikka, HDMI- ja Micro-USB-portit. Silmikoita voi kytkeä DJI:n Mavic Pro -kopteriin neljät, joten kuvaa voi seurata useampikin ihminen. Lasit toimivat myös DJI:n Phantom 4:n ja Inspire-sarjan mallien kanssa.

Pienkoptereilla myös kilpaillaan. Elisa on järjestänyt jo kolme osakilpailua, muun muassa Suomen suurimman sisätiloissa ajetun drone-kisan Assembly-tietokonefestivaaleilla elokuussa 2016.

Viimeksi kisattiin nelikoptereilla toukokuussa Helsingin Kattilahallissa. DNA in järjestämässä heinäkuussa DJI kanssa Porin Jazzien yhteydessä demotapahtuman, jossa voi kokeilla koptereiden lennättämistä DJI:n virtuaalilasien avulla.

LISÄÄ: DNA (LINKKI) ja Elisa (LINKKI) ja video DJI Googgles-laseilla lennättämisestä (LINKKI, video). Lisää uutisia ja linkkejä pienkoptereista ja muista robottilennokeista on Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Kuva: DJI videolta

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!