Autoihin tehokas lediohjain

Piirivalmistaja Maxim on julkistanut autojen ledivalaisimien ohjaukseen synkroninen buck-tyyppisen ohjainpiirin- MAX20078 on valmistajan mukaan ensimmäinen autovalojen ohjain, jolla on ultranopea vaste ja näennäisesti kiinteä kytkentätaajuuden ohjaus.

Autojen ja muidenkin vaikeiden olosuhteiden valaistussovelluksissa, kuten matriisivalaistuksessa ledi ohjaimien suunnittelussa on isoja haasteita. Varsinkin hoitaa tilanteita, jossa ledivaloja kytketään nopeasti päälle ja pois . Tilanne voi aiheuttaa suuriakin ylitys- ja alitustasoja virrassa.

Matriisivalaistuksen suunnittelu ei ole muutenkaan kovin helppoa. Ratkaisuissa tarvitaan useita valodiodeja, jotka sijaitsevat tiheästi keskittyneellä alueella ja niiden EMI-säteilyä voi olla erityisen vaikea poistaa.

Maximin MAX20078:n kytkentätaajuudet ovat 100 kHz – 1 MHz. Nopeat uutuuspiirin vasteajat mahdollistavat valmistajan mukaan tasaisemmat transienttivasteet.

Poistamalla ulkoisten kompensaatiokomponenttien tarpeen, piiri tarjoaa myös laajan himmennyssuhteen- Piirissä on myös integroitu vikasuojaus ja virran valvontapiiri.

LISÄÄ: Maxim Integrated (LINKKI) ja tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!