Videoliikenne nostaa mobiilidataa

Teleoperaattori DNA:n verkon mobiilidataliikenne kasvoi vuoden takaisesta 60 prosenttia. Siitä  enemmistö oli videoliikennettä. Tyypillisimmin videoita ladataan Netflixistä ja Youtubesta. Sama kehitys on myös muilla operaattoreilla.

Teleoperaattori DNA:n tuoreen tutkimuksen mukaan erityisesti nuoret ovat lisänneet TV-sisältöjen katseluaan.  ”Videot ovat tulleet mobiililaitteisiin jäädäkseen”. toteaa DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari.

Vuonna 2016 DNA:n liittymä- ja kuukausikohtainen keskimääräinen mobiilidatakäyttö oli 10,7 gigatavua. Alkuvuoden 2017 keskiarvo on 14,8 gigatavua, ja nyt ollaan jo 15,2 gigatavun tasolla.

Vuosi sitten DNA:n matkaviestinverkon dataliikenne ylitti kiinteän laajakaistaliikenteen määrän, ja tänä vuonna ero on kasvanut: viime vuonna DNA:n matkaviestinverkossa oli 18 prosenttia enemmän dataa kuin kiinteässä verkossa, tänä vuonna vastaava lukema on 30 prosenttia.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!