Video: Miljoonat koneet tutkimusverkoksi – Android-laitteet mukaan

IBM tarjoaa ilmastonmuutoksen tutkimukseen miljoonien koneiden laskentaverkkonsa. Pilvipohjaisen World Community Grid yhdistää kolme miljoonaa tietokonetta ja Android-laitetta toisiinsa. Katso videolta miten laskentaverkko toimii.

IBM tarjoaa ilmastotutkijoiden käyttöön myös 200 miljoonan dollarin edestä tietojenkäsittelyresursseja, säädataa ja pilvipalveluita. Rahat jaetaan viiteen tutkimusprojektiin, jotka todennäköisimmin edistävät eniten ilmastonmuutoksen pysäyttämistä ja ympäristönsuojelua.

IBM pyytääkin tutkijoita ympäri maailman tarjoamaan tutkimusprojekteja, jotka voisivat hyötyä World Community Grid -hilaverkosta. Verkkoon kytketyt laitteet kuuluvat 730 000 vapaaehtoiselle, jotka ovat ilmoittautuneet mukaan hankkeeseen.

Verkon kautta vapaana oleva laskentakapasiteetti voidaan tarjota automaattisesti tutkimuskäyttöön. IBM:n World Community Grid aloitti vuonna 2014 ja siihen kuuluu vapaaehtoisen koneiden lisäksi IBM:n 55 datakeskuksen palvelut 19 eri maassa.

Mukana oleviin vapaaehtoisiin koneisiin tarvitaan verkkoon liittymiseksi IBM:n sovellus. Erikoisohjelman avulla laitteet voivat laskentatoimintaa automaattisesti koneiden ollessa vapaana. Joukkoistamisella haetaan uudenlaista voimaa laskentaan.

Ilmastotutkijat, jotka ovat hakeneet mukaan projektiin, voivat anoa nyt myös ilmaista IBM:n pilvipalvelua tutkimusdatansa turvalliseen ja vastuulliseen varastointiin. Yritys tarjoaa tutkijoille pääsyn myös The Weather Company -dataan, jossa on tietoa menneistä, nykyisistä ja ennustetuista sääolosuhteista ympäri maailman.

LISÄÄ: IBM World Community Grid (LINKKI) ja liityntävaatimukset (LINKKI, pdf) ja videoita (LINKKI, Youtube)

Kuva: IBM

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017