Kännykkäsovellus kertoo: Täällä saa lennättää nelikoptereita

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on julistanut kännykkäsovelluksen, jonka avulla voi selvittää missä pienkoptereita on lupa lennättää ja missä ei. Sovellus on tarjolla Android-kännyköiden lisäksi Applen iPhonelle.

Trafin Droneinfo-sovelluksessa voi tarkastaa suoraan kartasta, onko alueella mahdollisesti lennättämisen kokonaan kieltäviä ilmatilarajoituksia ja myös sen, kuinka korkealla kyseisellä alueella saa lennättää.

’’Uuden mobiilisovelluksemme tarkoitus on helpottaa tiedonsaantia ja näin lisätä turvallisuutta”, kertoo Trafin johtava asiantuntija Jukka Hannola.

Trafin Droneinfo-mobiilisovelluksesta saa tietoa koptereiden lennättämiseen vaikuttavista kielto- ja rajoitusalueista, korkeusrajoituksista, muista lennättäjistä ja säätilasta.

”Sovelluksessa voi tehdä ilmoituksen myös siitä, missä lennättää ja koska. Ilmoituksen tekijän sijaintitiedot näytetään ilmailukartalla muille sovelluksen käyttäjille lennätyksen keston ajan”, Hannola sanoo.

Sovellus auttaa löytämään myös ilmailutiedotusjärjestelmässä julkaistut turvalliset lennätyspaikat ja opastaa turvalliseen lentämiseen. Trafin sovelluksesta löytyy myös ilmailusää sekä tietoa koptereiden lennättämiseen liittyvistä säännöistä ja määräyksistä.

”Lisäksi sovelluksessa on kartta, johon on merkitty kaikki julkaistut dronejen lennätyspaikat Suomessa”, tarkentaa Hannola.

LISÄÄ: Lataa Droneinfo-sovellus (LINKKI, Android) ja  (LINKKI, iOS) ja aiemmat pienkoptereista kertovat uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: IBM

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017