SigFox ja LoRa samaan IoT-moduuliin

Uudet LoRa- ja Sigfox-anturiverkot tarjoavat pienitehoisia langattomia IoT-yhteyksiä. Murata on tuonut tarjolle moduulialustan, jossa voidaan käyttää kumpaa tahansa verkoista.

Murata on ensimmäisiä  merkittäviä toimittajia, joka tarjoaa LPWAN-moduulin, joka tukee sekä LoRaa että Sigfoxia. Uuden ABZ LoRaWAN-moduulin avulla voidaan rakentaa kumpaan tahansa anturiverkkostandardiin perustuvia sovelluksia.

Kummallakin anturiverkko LoRalla ja Sigfoxilla on eroja, muta yhteinen tavoite on verkon peitto ja hyvä palvelun laatu (QoS). Molemmat anturiverkkotekniikat ovat jo tarjolla Suomessa. Esimerkiksi Digita panostaa LoRa-verkkoon ja  Connected Finland rakentaa Sigfox-verkkoa. Kumpikin verkko on jo kaupallisessa käytössä.

Kolmanneksi kisaajaksi anturiverkkoihin on tulossa matkapuhelinverkkoihin perustuva NB-IoT, jota jo testataan Suomessa teleoperaattoreiden toimesta.

Muratan uudessa moduulissa kaksitoiminen ohjelmistotuki luodaan ohjelmistopaketilla. Muratan ABZ LoRaWAN -moduulissa voidaan hyödyntää LoRa-pinon rinnalla myös Sigfox-tietoliikenneprotokollapinoa.

Murata-IoT-moduulin avulla suunnittelijat voivat päättää, mikä tarjolla olevista anturiverkkoteknologia palvelee sovellusta parhaiten paikan, palvelun vaatimusten ja kustannusten mukaan.

Uutuusmoduulissa on ST Microelectronicsin STM32-pohjaista mikro-ohjain ja Semtechin SX1276 RFIC-piiri. RF-osa toimi 806-930 megahertsin taajuuskaistalla ja tarjoaa nimellistehoksi +14 dBm.

Muratan ABZ LoRaWAN-moduulilla on LoRa:n lisäksi jo eurooppalainen sertifiointi Sigfox-verkon käyttöön. Vastaavat sertifioinnit Yhdysvaltoihin, Aasiaan ja Aasian ja Tyynenmeren alueelle ovat työn alla ja valmistuvat syksyn aikana.

ST Microelectronics vastaa Sigfox-laiteohjelmiston kehittämisestä.

LISÄÄ: Murata (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI) sekä Sigfox (LINKKI) ja LoRa (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!