Suomielektroniikka nousee – kemia silti eniten

Teollisuuden liikevaihto kasvoi maalis-toukokuussa 8,3 prosenttia, jossa parhaiten kasvoi kemianteollisuus. Pitkään alamaissa ollut elektroniikka- ja sähkötekninen teollisuus kasvoi 5,6 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan maalis-toukokuussa 8,3 prosenttia suurempi kuin vastaavalla ajanjaksolla vuotta aiemmin. Kotimaan myynti kasvoi 6,3 prosenttia ja vientiliikevaihto 9,8 prosenttia vuodentakaisesta.

Eniten liikevaihto kasvoi kemianteollisuudessa, 13,7 prosenttia, metalliteollisuus 9,9 prosenttia ja elektroniikka- ja muu sähkötekninen teollisuus 5.6 prosenttia. Hitainta kasvu oli elintarviketeollisuudessa, 1,5 prosenttia, ja tekstiili-, vaatetus- ja nahkateollisuudessa, 4,3 prosenttia.

Ksäkuussa koko tutotannon kasvu muuttui kuitenkin pieneksi laskuksi. Tilastokeskuksen mukaan kausitasoitettu tuotanto laski kesäkuussa 1,5 prosenttia edelliskuukaudesta. Tarkennetut tiedot kesäkuusta julkaistaan hieman myöhemmin.

Teollisuusyritysten kuukausittaisissa liikevaihdoissa voi olla isojakin vaihteluita etenkin metalliteollisuuden toimialoilla. Vaihtelut johtuvat pääasiassa laskutuskäytännöistä.Suurten konetoimitusten ja projektien loppulasku voi näkyä myyntinä yhdellä kuukaudella, vaikka toimitusta varten olisi tehty työtä useita kuukausia tai vuosia.

Kuvituskuva: Valtavalon täysautomaattinen tuotantolinja Kajaanissa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017