Kännykkään ultraääniskanneri

Philips lanseeraa uuden kännykkään tai tablettitietokoneeseen kytkettävän pienikokoisen ultraääniskannerin. Lumify-laitteella kuvantamisen voi tehdä isoja sairaalajärjestelmiä nopeammin ja edullisemmin.

Ultraäänitutkimukseen käytetään pääosin lääkärin operoimia sairaalalaitteita. Uutuus ei korvaa niitä, mutta tarjoaa mahdollisuuden nopeisiin stetoskoopin tapaan tehtäviin selvityksiin.

Philips Lumify on ultraäänilaite, jonka mittausyksikkö näyttää isompien ultraäänilaitteiden anturilta. Laitteen erikoisuutena on USB-liitäntä, jolla laitteen voi yhdistää älypuhelimeen tai tablettiin.

Philipsin ultraäänilaite sopii erityisesti ambulansseihin ja sairaaloiden ensiapuosastoille. Myös kardiologian osastot sekä laboratorio- ja kuvantamispalveluiden hoitohenkilökunta hyötyvät uudesta ratkaisusta, uskoo Philips.

Yritys arvioi kannettaville ultraääniteknologioille viiden prosentin vuotuista kasvua Pohjoismaissa. Vaikka uutuuslaite ei korvaa isoja laitteita niin pienikokoisten ultraääniskannerien uskotaan yleistyvän hoitopolun alkuvaiheen tutkimusten tekemisessä.

“Näemme ultraäänessä valtavaa kasvupotentiaalia, sillä se on menetelmänä ihmiselle harmiton, toisin kuin esimerkiksi röntgenkuvaus tai tietokonetomografia eli TT-kuvaus’’, sanoo Philipsin terveyspuolen Nordic-alueen pomo Nille Klæbel.

Philips Lumify on jo käytössä Yhdysvalloissa. Laite on voittanut myös useita palkintoja arvostetussa iF Design Award -suunnittelukilpailussa.

Uutuuslaitteen avulla lääkärit voivat jakaa ultraäänikuvia kollegoilleen sekä konsultoida toisiaan. Kännykkä- ja tablettisovelluksen etuna on myös se, että sen ominaisuuksia ja käyttäjäkokemusta voidaan jatkuvasti kehittää, kertoo Philips tiedotteessaan.