Kuvantunnistuspiiri tuo turvaa

Autojen elektroniikkajärjestelmien kehittäjä Denso ottaa autojen turvaratkaisuihin Toshiban Visconti 4 -kuvantunnistusprosessorin. Se on kehitetty kamerapohjaisiin autojen uudenlaisiin aktiivisiin turvallisuusjärjestelmiin.

Elektroniset järjestelmät ovat saamassa autoissa yhä keskeisemmän roolin ennen täysin robotisoituja autoja. Yksi uusimmista on kameranäön lisääminen avustamaan ajamista. Siihen Toshiba on kehittänyt kahdeksanytimisen Visconti 4 -erikoisprosessorin.

Toshiban uudessa Visconti 4 -suorittimessa on yrityksen aiempaan kakkosversioon nähden kaksinkertainen määrä käsittelynyksiköitä.

Uutuussuoritin pystyy havaitsemaan ja analysoimaan kameran tuottamat kuvat ja tunnistamaan ajokaistoja kuten läheiset ajoneuvot niin pysäköidyt kuin liikkuvatkin, liikennemerkit ja -valot; vastaantulevien ajoneuvojen ajovalot sekä pyöräilijät ja jalankulkijat.

Piirille on integroitu myös uusia kuvan tunnistusalgoritmeja. Tämä Enhanced CoHOG Accelerator (Co-occurrence Histograms of Oriented Gradients technology) tarjoaa parannetun käsittelyn luminanssieroille kohteiden ja niiden taustojen välillä. Sitä tarvitaan esimerkiksi havaitsemaan jalankulkijat yöllä ja heikossa valaistuksessa.

Toshiba ja Denso tekevät piirin pohjalta laajemminkin yhteistyötä tekoälyn parissa kehittäen syvän hermoverkko-ominaisuuksia (DNN-IP). Niiden tuloksia näkyy varmaan tulevissa Visconti-sarjan suorittimissa.

Autojen turva-alueen kameraratkaisut ovat kasvussa oleva alue.   Techno Systems Researchin “Automotive Camera Market Analysis, 2016” -ennusteen mukaan vuonna 2021 markkinan arvo olisi jo  9,7 miljardia dollaria.

LISÄÄ: Toshiba (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!