Tekniikan päiville langatonta diagnostiikkaa ja tekoälyä

Uusinta terveysteknologiaa esitellään laajasti syyskuussa Espoossa ja marraskuussa Turussa, Tampereella ja Oulussa. Tekniikan päivien Terveydeksi -tapahtumien aihealueet on jaettu kolmeen teemaan: biohakkerointi, räätälöity terveys ja terveys 2030.

Espoon tapahtuma 29.9 järjestetään peruskorjauksen läpikäyneessä Dipolissa. Tarjolla on yhteensä 18 puheenvuoroa kolmessa rinnakkaisessa sessiossa. Nokiassa työskentelevä aivotutkija Kiti Müller kertoo esimerkiksi, miten terveystiedon faktat eroittaa fiktioista netissä.

Aalto-yliopiston professori Raimo Sepponen kuvaa Espoon esityksessäään, miten parantuneen diagnostiikan myötä voidaan tunnistaa henkilöt, joilla on riski sairastua ja jopa ennaltaehkäistä sairastuminen. Professori Samuel Kaski Aalto-yliopistosta kertoo, miten lääkäri voi yhdessä tekoälyn kanssa tehdä parempia valintoja kuin kumpikaan erikseen.

Turun kolmipäiväinen 2. – 4.11.tapahtuma järjestetään Turku Science Parkin ICT-talossa. Seminaaritarjonnan lisäksi terveystorilla on yli 15 toiminnallista pistettä, esimerkiksi hoivarobotteja, itsensä mittaamista ja 3D-lääketulostimia.

Tampereen Tekniikan Päivät käynnistyy 10.11. yrityksille suunnatulla Tekniikan foorumilla, jossa on puhujana muun muassa IBM Watsonin tiimivetäjä Antti Heino. Yleisöpäivä on 11.11. Tampere-talossa, jossa muun muassa professori Leena Ukkonen Tampereen teknillisestä yliopistosta kertoo, miten ajatuksen voimalla toimiva, langaton aivokäyttöliittymä voi tulevaisuudessa parantaa vaikeasti vammautuneiden ihmisten elämänlaatua.

Oulun yliopistolla 24.11 Teemu Arinan biohakkerointi-teemaisen avauksen jälkeen ohjelma keskittyy yksilölliseen terveyteen, tulevaisuuden terveydenhoidon visioihin ja tekoälyyn. Esimerkiksi  professori Tapio Seppänen kertoo, kuinka tekoäly voi paljastaa sairauksia analysoimalla fysiologisia signaaleja. Yleisöpäivä järjestetään 25.11. Kauppakeskus Valkeassa, jossa Terveystorilla pääsee kokeilemaan terveyttä ja hyvinvointia edistäviä laitteita ja sovelluksia toiminnallisissa esittelypisteissä ja työpajoissa.

Marraskuun Tekniikan Päivät Terveydeksi! -tiedetapahtumat järjestää Tekniikan Akatemia TAF yhteistyössä Aalto-yliopiston, Tampereen Teknillisen Yliopiston, Tampereen yliopiston, Turun yliopiston, Turku AMK:n, Oulun yliopiston, OAMK:n ja Åbo Akademin kanssa. Tapahtumat ovat maksuttomia.

LISÄÄ: Tekniikan päivät Terveydeksi! (LINKKI)

Kuvituskuva: Maxim Integrated

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!