Tivi: Näyttötestaaja Optofidelity myytiin Kiinaan

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon viime vuonna saanut OptoFidelity on myyty Shenzhenin pörssissä noteeratulle kiinalaiselle CYG-konsernille. Tamperelaisen Optofidelityn sijoittajana ollut muun muassa Teollisuussijoitus.

Optofidelitystä kasvoi vuosien saatossa suurien aasialaistenteknologiajättien luottokumppani. Nyt kiinalainen CYG ostaa yrityksen, kertoo Tivi-lehti nettisivullaan.

Yrityksen konenäköä ja robotiikkaa hyödyntävän ja näiden avulla ihmisen käyttäytymistä simuloivan teknologian avulla voidaan testata esimerkiksi puhelimien ja tablettien kosketusnäyttöjen ja kynäohjausten toimivuutta.

Tamperelaisyritys on vakuuttanut tuotteillaan johtavia alan teknologiayrityksiä. Sen asiakkaita ovat  muun muassa Google, Intel ja Atmel sekä maailman suurin mobiilioperaattori China Mobile.

OptoFidelity liikevaihto nousi pari vuotta sitten lähes nelinkertaiseksi noin 20 miljoonaan euroon. Viime vuoden liikevaihto oli 19,6 miljarda euroa ja henkilöstöä 95.

Yhtiö valmistaa ja myy kosketusnäyttöjen testausautomaatiota sekä tuotekehitykseen että tuotantoon. Lisäksi yhtiö tarjoaa asiantuntijapalveluita. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi USA:ssa ja Kiinassa.

Yrityskaupasta kertoi ensimmäisenä Tivi-lehti nettisivullaan (LINKKI).

LISÄÄ:  Kiinalaiset CYG:n testijärjestelmät (LINKKI) ja tiedote yrityskaupasta (LINKKI) ja Tamperelainen-lehden uutinen 31.8.2017 (LINKKI)

Linkit ja nimivirhe korjattu 31.8.2017.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!