Kuopiolaisyritys haastaa aasialaisvalmistajat

Kuopiolainen teollisuusyritys EID Tech aikoo tuoda valmistuksen takaisin. Yritys on tekemässä ANT Plant -mikrotehdaskonseptillaan läpimurtoa Yhdysvaltain markkinoille.  Konseptilla haastetaan  valmistus halvan tuotannon maissa, yritys viestii tiedotteessaan.

Robotiikkaan ja kokonaisvaltaiseen ratkaisuun perustuva mikrotehdaskonsepti on herättänyt kiinnostusta elektroniikkateollisuuden globaaleissa yrityksissä.  ANT Plantin tarjouskanta on parhaillaan yli 20 miljoonaa euroa yritys viestii tiedotteessan.

Myyntipotentiaalia on yrityksen mukaan kuitenkin useiden kymmenien miljoonien eurojen myyntiin vuosittain. Investointipäätöksiä on tiedossa vuodenvaihteessa. Konseptille lupaa hyvää esimerkiksi USA:n nykyinen teollisuuspolitiikka, joka tukee verokevennyksin kotimaista tuotantoa.

EID Tech keräsi 300 000 euron rahoituksen elokuussa mikrotehdaskonseptin kansainväliseen markkinointiin ja myyntiin. Yksi sijoittajista oli suomalainen bisnesenkeli, diplomi-insinööri Pia Kantola.

Muita sijoittajia olivat KJ Capital, Lucrosum Capital, JO Development, Intellicons ja bisnesenkeli Jukka Heinonen.

Kuopiolaisyrityksen lupaa tehdä konseptillaan paikallisesta massavalmistuksesta taas kannattavaa. Järjestelmä on robotisoitu ja EID Techin tarjoaman kokonaisvaltaisen palveluratkaisun ansiosta myös nopeasti käyttöönotettavissa.

Lisäksi EID Tech vastaa partnerisopimuksella mikrotehtaan ylläpidosta ja elinkaaripalveluista. Tällä hetkellä ANT Plant -konsepti soveltuu ledi-valoputkien massavalmistamiseen, mutta konseptia voidaan käyttää muidenkin tuotteiden valmistamiseen.

”Konseptisuunnittelua on tehty myös muille LED valaistustuotteille, kuten hehkulampun korvaavalle LEDbulb-valaisimelle, sekä LED-paneeleille ja -alasvaloille’’, EID Techin toimitusjohtaja Jari Helminen kertoo tiedotteessa. Niiden kehittäminen jatkuu hänen mukaansa edelleen.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017