Kannettaviin pieniä suojakomponentteja

Komponenttivalmistaja Nexperia on tuonut markkinoille kolme kannettaviin laitteisiin sopivaa ylijännitesuojausdiodia, (TVS). Ne ovat tarkoitettu esimerkiksi pienlaitteiden akku- ja USB-porttien suojaukseen.

Nexperian uusi PTVS4V5D1BL TVS -diodisarja kestää ylijännitesuojaustilanteessa hetkellisesti 38,3 ampeerin virran (8/20 uA: n pulssi). Komponentti vie piirilevyltä tilaa vain 1 x 0,6 mm (DFN1006-2 / SOD882-paketti) ja on puoli millimetriä korkea.

PTVSxZ1USK-sarja sisältää kaikkiaan kymmenen uutta tyyppiä jännitealueella 5 – 26 volttia. Nämä matalaan koteloon pakatut komponentit ovat kooltaan vain 1,6 x 0,8 x 0,29 mm (DSN1608-2 / SOD964-paketti).

PTVSxZ1USK-sarja kestää jopa 100 ampeerin virtapulsseja (8/20 uA pulssi) ja tarjoaa 0,06 ohmin dynaamisen resistanssin. Tämän sarjan suojadiodit on suunniteltu latausporttien, akun liittimien ja massamuistien suojaamiseen.

Samalla Nexperia on laajentanut erityisesti USB-PD-sovelluksiin sopivaa PTVSxU1UPA TVS-perhettä uusilla jännitearvoilla. Nyt sarja käsittää yhdeksän diodia, jotka kattavat 7,5 – 26 V jännitealueen.

PTVSxU1UPA TVS-komponenttien ylijännitesuojan suojauskyky on 178 A 8/20 uA: n pulssiin; huippupulssiteho on jopa 300 W 10/1000 μs:n pulssilla ja vuotovirta on alle 1 nA. Komponentit toimitetaan 2 x 2 x 0,62 mm kokoisessa DFN2020-3 (SOT1061) -pakkauksessa.

Nexperia on nimenä varsin uusi elektroniikan komponenttivalmistaja. Yritys perustettiin vasta vuosi sitten kun  NXP halusi luopua vakiokomponenteistaan. Aiemmin yksikkö oli osa Philipsiä.

LINKKI: Nexperia (LINKKI), tuotetieto (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue tästä ilmaiseksi!