Sisäpaikannus hakee oikean kirjan

Espoon Sellon kirjastossa kokeillaan sisäpaikannusta, jonka avulla käyttäjä voi hakea palveluiden, tilojen ja aineistojen sijainteja kirjastossa. Kokeilu toteutetaan kännykkään Google Play -ohjelmistokaupasta ilmaiseksi ladattavissa oleva ohjelmistosovelluksella.

Sisätilapaikannussovelluksen Espoon kaupunginkirjaston avulla asiakas voi paikantaa kirjaston tiloja, palveluja ja aineistoja. Testauskirjastona toimii Sellon kirjasto. Paikasto, joka toimii yhteydessä Helmet- aineistohakuun. Sovellus näyttää käyttäjälle reitin haetun kohteen luo sisätilakartalla.

Sovelluksen karttanäkymän pohjana käytetään Google Maps -ohjelmistokomponenttia. Käyttäjän sijainti paikallistetaan Indoor Atlas -sisätilapaikannusjärjestelmällä. Kirjasto hallitsee sisältöä Google Fusion Tables -käyttöliittymällä. Toistaiseksi ladattava sovellus toimii vain Android-ympäristössä.

Kokeilun tavoitteena on arvioida sisätilapaikannustekniikan soveltuvuutta kirjaston asiakaspalvelun parantamiseen sekä myös arvioida tekniikan soveltuvuutta muihin kaupungin palveluihin. Testattavaksi tuotettu sovellus näyttää näiden myös yksittäisen kirjastoaineiston sijainnin.

Sovelluksen on toteuttanut Osuuskunta Luova Kupla Oy. Kokeilu päättyy syyskuun lopulla. Vastaavaa paikannussovellusta ei ole aikaisemmin toteutettu kirjastoympäristöön Suomessa eikä tietääksemme myöskään ulkomailla.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017