Lisätty todellisuus tulee messuille

Suomen messut kokeilee lisätyn todellisuuden AR-tekniikkaa huomenna Helsingissä alkavilla Habitare-messuilla. Kyseessä on tapahtumajärjestäjän mukaan maailman suurin 360-asteisesti toimiva lisätyn todellisuuden kokonaisuus. Sovellus on toteutettu ohjelmistoyritys Immersalin kanssa.

Uuden tekniikan avulla voi tutustua Habitare-messuihin kännykän tai tablettitietokoneen kanssa seuraamalla AR-tekniikalla toteutettuja virtuaalisia messupolkuja. Immersal Messukeskus -sovellus on ladattavissa Applen älypuhelimiin ja tabletteihin sekä Android-päätelaitteisiin.

Uusi AR-teknologia liittää tietokonegrafiikalla tuotetut virtuaalikuvat ja -esineet osaksi tapahtumaympäristöä, jolloin digitaalisuus yhdistyy tapahtumaan saumattomasti. AR voi olla virtuaalisia julisteita, animaatiota, pelejä, interaktiivisuutta tai opastamista.

Messuille osallistuvalle yritykselle AR tarjoaa mahdollisuuden erottautumiseen ja näkymiseen uudella tavalla omalla osastolla tai osaston ulkopuolella. Kävijän näytteilleasettaja voi messujärjestäjän mukaan koukuttaa esimerkiksi pelillisten oivallusten avulla. Suurelle yleisölle lisätty todellisuus tuli tutuksi Pokémon Go -peli-innostuksen myötä.

Messukeskus lanseerasi AR- eli augmented reality -ratkaisunsa vuoden alussa.

Korjaus:  Habitare-messut järjestetään Helsingissä 13.-17.9.2017.