Elisa kiihdyttää VTT:n avulla IoT-bisnestä

Elisa ja VTT ovat käynnistäneet yhteistyön, joka avulla aktivoidaan PK-yrityksiä digitalisoimaan toimintaansa teollisen internetin IoT-ratkaisujen avulla. Tavoitteena on kehittää valmistavan teollisuuden tuotantoprosesseja, tuotteita ja uusia liiketoimintoja kansainvälisen kilpailukyvyn parantamiseksi.

Elisa ja VTT pyrkivät avittamaan PK-yrityksiä parantamaan tuotantoprosessien tehokkuutta, kehittämään uudenlaisia verkottuvia tuotteita sekä kasvamaan kansainvälisille markkinoille.

”Tavoitteena on kasvattaa suomalaisten pienempien yrityksen mahdollisuuksia menestyä myös kansainvälisesti”, kertoo VTT:n asiakaspäällikkö Jyrki Poikkimäki.

VTT:n tehtävänä on auttaa yrityksiä löytämään uusien teknologioiden ja digitaalisten ratkaisujen liiketoimintahyötyjä sekä kehittämään uudenlaisia anturi-, laite- ja teknologiaratkaisuja.

Elisan osuus yhteistyössä on  IoT-laitteiden tuottaman tiedon kerääminen ja analysointi, sovellusten ja palveluiden kehittäminen sekä infrastruktuurin toteuttaminen Elisa IoT-tuotekehitysalustalle.

”IoT nopeuttaa monella tavoin tuote- ja palvelukehitystä, mutta teknologian soveltamisen lisäksi tarvitaan kykyä kehittää koko yrityksen liiketoimintaa”’, sanoo Elisan IoT-myynnin johtaja Jukka Nurmi.


https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2017