Maailman suurin laturitehdas Kiinaan – taustalla suomalaisyritys

Kiina-ilmiölle aikanaan kasvot antanut Salcomp jatkaa laajentumistaan. Uusi Kiinan Guigangissa sijaitsevan tehdas tekee vuodessa 350 miljoonaa laturia. Laajennetun tehtaan kokonaispinta-ala on yli 85 000 neliömetriä. Uuden tehtaan avajaisia vietetään tänään.

Suomalaistaustaisen Salcompin Guigangin tehtaan rakentaminen alkoi yli vuosi sitten ja tuotanto käynnistyi kesäkuun lopussa. Investoinnin arvo on useita kymmeniä miljoonia euroja. Guigang sijaitsee Guangxin autonomisella alueella Kiina eteläosassa, noin 475 kilometriä Hong Kongista länteen.

Alkuvaiheessa tehtaassa työskentelee noin tuhat ihmistä, ja määrä kasvaa vuoden 2018 loppuun mennessä noin 5 500 henkilöön. Tehtaassa valmistetaan latureita älypuhelimiin ja muihin elektronisiin laitteisiin sekä langattoman latauksen ratkaisuja.

’’Guigangin tehtaan rakentaminen on meille tärkeä strateginen askel. Viime vuosina älypuhelinmarkkinoiden kasvu erityisesti Kiinassa on ollut voimakasta, mikä on lisännyt tarvetta lisäkapasiteetin rakentamiseen’’, sanoo Salcompin toimitusjohtaja Markku Hangasjärvi.

Guigang on jo kolmas tehdas, jonka Salcomp on avannut viimeisen vuoden sisällä. Guigangin tuotanto kasvattaa Salcompin kuuden tehtaan kokonaiskapasiteetin yli 600 miljoonaan laitteeseen.

Salcomp aloitti sopimusvalmistuksen Kiinassa vuonna 1998, mutta oman tehtaan yritys perusti Kiinan Shenzheniin vuonna 2002.  Yrityksen pääkonttori sijaitsee edelleen Salossa ja tuotantolaitokset Kiinassa, Intiassa ja Brasiliassa. Yhtiön palveluksessa on tällä hetkellä noin 15 000 henkilöä.

Yrityksen pääomistajia ovat ruotsalaisyhtiöt Nordstjernan sekä AP6. Salcomp on perustettu vuonna 1973. Konsernin liikevaihto vuonna 2016 oli 497 miljoonaa euroa.

ERIKOISUUS: Aurinkopaneeleilla jopa 30 prosenttia sähköstä

Salcompin uusi Guigangin tehdas on suunniteltu uudenlaiset ympäristönäkökohdat huomioon ottaen. Tehdaskampuksen katoille tullaan esimerkiksi asentamaan 55 000 neliömetriä aurinkopaneeleja. Ne vastaavat teholtaan vastaavat viiden megawatin voimalaitosta ja tuottavat päästötöntä sähköä.

’’Tuotamme aurinkovoimalla vähintään 20–30 prosenttia tehtaan arvioidusta sähkönkulutuksesta. Tämä on hyvä askel, kun tavoitteenamme on alentaa tuotantomme hiilidioksidipäästöjä. Guigangin tehdas on omalla alallaan maailman ympäristöystävällisin tehdas’’, sanoo toimitusjohtaja Markku Hangasjärvi.


Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017