Vaasa mielii edelleen gigaluokan akkubisnekseen

Vaasassa haetaan edelleen merkittävää akkutehtaiden sijoittumista. Hankkeelle on olemassa tehdasalue ja tarvittaessa tehdashanke voidaan käynnistää jo kesällä 2018.  ”Meillä on valmiudet ottaa vastaan isojakin investointeja eri puolilta maailmaa”, toteaa Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Merkittävien akkutehdassijoittumisten valmistelu Vaasan seudulle on edennyt konkretiatasolle. Vaasan kaupunki, Mustasaaren kunta ja GigaVaasa-työryhmä ovat edistäneet asiaa tiiviissä yhteistyössä.

’’Olemme avanneet suoria kontakteja akkutehdastoimijoiden suuntaan. Vaasan seudulle on syntymässä Euroopan mittakaavassa ainutlaatuista alan osaamista’’, toteaa Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Tällaisilla kuvilla Vaasa markkinoi itseään Teslalle ja muille akkutehtaan paikkaa mieliville yrityksille.

Työtä mittavien GigaVaasa-investointien mahdollistamiseksi on tehty tauotta viime vuoden joulukuusta alkaen.

Mukana on tiedotteen mukaan ollut laaja joukko kuntien ja kehittäjäorganisaatioiden edustajia Vaasan seudulta, konsulttivoimia lähinnä Helsingistä sekä mittava joukko EnergyVaasa-ekosysteemin yritysten innostuneita osaajia.

Vuoden 2017 alussa Vaasan seudulla tunnistettiin neljä mahdollista sijaintipaikkaa, joista Vaasan lentokentän takana oleva alue valittiin jatkotyön kohteeksi muun muassa hyvien logististen edellytysten ja aikataulusyiden vuoksi.  Tehdasalueen kartoitus aloitettiin heti kun GigaVaasa-hanke julkistettiin

’’Tällainen satojen hehtaarien T/Kem-kaavamerkinnän mukainen akkutehtaille soveltuva yhtenäinen alue, jolla on lisäksi logistisesti erinomainen sijainti Suomen akkuraaka-aineiden keskellä, on ainutlaatuinen Pohjoismaissa ja koko Euroopassa’’, toteaa toimitusjohtaja Ulla Mäki-Lohiluoma Oy Vaasa Parks Ab:stä.

LISÄÄ: Vaasan Gigafactory.fi (LINKKI) ja aiempia akkutehdasuutisia Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI)

Havainnekuva: Vaasan kaupunki

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017