Abloy toi uuden lukitusratkaisun – työntöliikkeestä sähköä

Abloy on tuonut uuden lukitusjärjestelmien käyttöjärjestelmäalustan, jonka avulla voidaan hallita koko kiinteistölukitusta yhdestä käyttöliittymästä.  Siihen voidaan lisätä myös kolmannen osapuolen järjestelmiä ohjelmointirajapintojen kautta. Samalla julkistettiin kuvan työntövoimasta energiansa  kaappaava Pulse-avain järjestelmineen.

Abloy hakee ojelmistopohjaisilla ratkaisuilla helpompaa lukitustarpeiden ja turvaratkaisujen integroinnin asiakkaan tarpeisiin sopiviksi.  Uusi Abloy OS on modulaarinen. Uudenlaiset ohjelmistopohjaiset lukitusjärjestelmät ovat pian kiinteä osa tulevaisuuden älykkäitä rakennuksia. Halutaan laajempia kokonaisuuksia.

”Yksittäisistä tuotteista ja tuoteryhmistä ollaan siirtymässä kohti kokonaisvaltaista palvelubisnestä ja monipuolisia tuoteratkaisuita”, kertoo Abloyn toimitusjohtaja Jari Toivanen.

Abloyn toinen uutuus Pulse vahvistaa toimitusjohtaja Toivasen mukaan Abloyn tuote- ja ratkaisuvalikoimaa muun muassa kerrostaloasumisessa. Se on suunniteltu yhteistyössä emoyhtiön yksiköiden kanssa.

Abloyn Pulse ensimmäinen Abloyn suunnittelema tuote, joka tuottaa tarvittava energiansa avaimen työntöliikkeestä niin avaimelle kuin lukollekin.

Pulse koostuu ohjelmoitavista avaimista ja lukoista sekä pilvipohjaisesta hallinnointiohjelmistosta.

’’Pulsen avain tuottaa työntöliikkeestä oman energiansa avaimelle ja lukolle”, kertoo Minna Sallinen, joka vastaa Abloyn tuotehallinnasta ja liiketoiminnan kehityksestä.

Järjestelmän avain on symmetrinen eli se sopii lukkoon kummin päin tahansa. Siinä ei ole mekaanista sarjoitusta: toiminta perustuu sähköisesti ohjattuun haittalevyyn ja vahvaan digitaaliseen salaukseen.

Avaimet kuljettavat mukanaan järjestelmätietoja, jolloin kulkuoikeudet, tiedot kulkuoikeuksien muutoksista ja kadonneista avaimista päivittyvät avainten mukana oviin ja lukkoihin. Avaimen värillinen LED-indikaatio vahvistaa kulkuoikeuden.

Parhaimman turvallisuustason lukitusjärjestelmässä takaa uusi Seos-teknologia, joka on Assa Abloyn kehittämä ja patentoima. Abloy on osa Assa Abloy -konsernia.

Pulsen hallinnointiohjelmisto on Abloy Accentra, joka perustuu sovellusvuokrausperiaatteen (SaaS) pilvipalveluun. Selainkäyttöliittymä on laiteriippumaton ja toimii älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

LISÄÄ: Abloy (LINKKI) ja  Abloy OS (LINKKI) ja Pulse (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!