Alihankinta käynnistyi – elektroniikan sopimusvalmistaja vuoden alihankkijaksi

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys palkitsi tänään Tampereella alkaneilla Alihankinta-messuilla vuoden alihankkijaksi elektroniikan sopimusvalmistaja Darekonin ja vuoden päähankkijaksi metsäkonevalmistaja John Deere Forestryn.

Vuoden alihankkija -palkinnon vastaanottivat messuilla Darekonilta toimitusjohtaja Kai Orpo, hankinta- ja logistiikkajohtaja Teppo Pitkänen sekä Haapaveden tehtaanjohtaja Antti Järviluoma. Vuoden Päähankkijapalkinnon vastaanottivat John Deere Forestryltä toimitusjohtaja Timo Ylänen ja hankintajohtaja Tarmo Rautiainen.

Kuva: Tampereen messut/Alihankinta

Palkinnot luovuttivat LOGY-yhdistyksen toimitusjohtaja Markku Henttinen sekä palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo. Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä ja verkostoitumista.

Tampeella on torstaihin 28.9. asti esillä viisi hallia suomalaista ja kansainvälistä alihankintabisnestä. Mukana on yli 1000 näytteilleasettajaa runsaasta 20 eri maasta. Tänään tiistaina 26.9 kohtaavat AlihankintaHEATissä myös digiajan startup-yritykset teollisuusyritykset. Vuoden 2017 teema on kumppanuusverkostot.

Kansainvälinen kiinnostus on järjestäjän mukaan Alihankinta-messua kohtaan kasvanut vuosi vuodelta. Huomenna keskiviikkona 27.9. tapahtumassa vierailee Isosta Britanniasta Kentin prinssi Michael (UK) business-delegaationsa kanssa sekä Rail Baltic -hankkeen toimitusjohtaja Kaspars Rokens, joka on kertomassa suurnopeusradan liiketoimintamahdollisuuksista.

Kuva: Tampereen messut/Alihankinta 2017

TAUSTAA: Lääketieteellistä elektroniikkaa ja metsäkoneita

Vuoden 2017 alihankkija: Darekon on vuonna 1985 perustettu lääketieteellisten laitteiden ja teollisuuselektroniikan sopimusvalmistaja. Perheyrityksen liikevaihto oli viime vuonna lähes 41 miljoonaa euroa ja se työllistää 280 henkilöä. Yrityksellä on kolme toimipistettä Suomessa (Haapavesi, Klaukkala ja Savonranta). Darekon on kasvanut koko kuluvan vuosituhannen ajan.

Vuoden  20017 päähankkija: John Deere Forestry on osa kansainvälistä Deere & Company yritystä. Suomen yksikön valmistamista metsäkoneista yli 90 prosenttia menee vientimarkkinoille. Yritys on luonut työpaikkoja Joensuuhun ja menestyy markkinoilla. Yli 50  prosentin tehtaan suorista hankinnoista tulee suomalaisilta toimittajilta.

Kuva: Vuoden Alihankkija on Oy Darekon Ltd:n toimitusjohtaja Kai Orpo. Kuva: Merja Ojala/Tampereen messut

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017