Poliisi hankkii ammattitason nelikoptereita

Poliisi on ottamassa käyttöön harrastekäyttöön tarkoitettujen minikoptereiden lisäksi kalliimpia ammattilaitteita. Poliisihallitus on  tilannut helsinkiläiseltä Future Retail -yritykseltä 14 kopteria noin 350 000 eurolla.

Miehittämättömistä lennokeista ja koptereista on tullut jo nyt Poliisille päivittäisiä työvälineitä, erityisesti teknisessä rikos- ja onnettomuuspaikkatutkinnassa. Poliisilla on jo käytössä 50–100 pienoiskopteria.

Poliisihallitus on tilannut helsinkiläiseltä DJI-koptereita edustavalta Future Retail Oy:ltä koptereita. Hankintailmoituksessa summaksi on alvittomana ilmoitettu 536 000 euroa, joten mukana lienee myös aiemmin hankittuja koptereita tai lisävarusteita.

Lännenmedian haastatteleman Poliisihallituksen ylikomisario Sami Hätösen mukaan uudet mallit pystyvät kuljettamaan lämpökameroita ja pidempiä zoomausobjektiiveja.

’’Seuraava askel ehkä on liikennevalvonnan tehostaminen laitteilla, esimerkiksi ajotapavalvonnassa”, sanoo Lännenmedian jutussa ylikomisario Sami Hätönen Poliisihallituksesta

KUVITUSKUVA: Future Retailsin DJI-kopteriin voidaan kiinnittää esimerkiksi FLIR:n infrapunakamera.

LISÄÄ: Kopteriuutisia Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI), Poliisihallituksen tilausvaltuutus (LINKKI) ja Lännenmedian uutinen (LINKKI, IS, STT)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017