Video integroituu IoT-verkkoihin

Videokuvanhallinnassa tulee entistä merkittävämpi alue IoT-laitteiden ja videokuvan yhdistyessä muihin tietokanaviin.  Mirasysin toimitusjohtaja Veli-Matti Luukkanen uskoo, että IoT tulee räjäyttämään videomarkkinat kasvuun.

Oman yrityksen kannalta tulevaisuus näyttää Luukkasen mukaan mielenkiintoiselta, koska he voivat yhdistää eri anturit osaksi videonhallintaratkaisuja. Kamera pitäisikin Luukkasen mukaan nähdä älykkäänä sensorina.

’’Kuvasta voidaan saada valtava määrä informaatiota ja tunnistaa erilaisia objekteja metadatan ansiosta. Sama videonhallintajärjestelmä kykenee tekemään useita asioita ja yhdistämään eri järjestelmät saman käyttöliittymän alle’’. Luukkanen arvioi tiedotteessa.

Hänen mukaansa markkinoille kyetään tuomaan antureita, joiden hintataso on niin edullinen, että niitä voidaan integroida mitä erilaisimpiin laitteisiin ja tiloihin, ja saada niistä yhä enemmän informaatiota.

”Automaatio kulkee vahvassa etukenossa ja erilaisia asioita pystytään mittaamaan yhä helpommin’’, Mirasysin Veli-Matti Luukkanen viestii.

Suomalaisyhtiön ratkaisuun voidaan integroida kulunvalvonta-, rikosilmoitus-, paloilmaisin- ja automaatiojärjestelmiä. Yli 100 000 asiakasta käyttää jo järjestelmiä. Niihin on liitetty lähes miljoona kameraa.