Eikö suomalainen tietoliikenneinsinööri kelpaa?

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo on raivoissaan lehtitiedoista, joiden mukaan Nokian Alcatel-Lucent-kaupan yhteydessä yritys on antanut Ranskalle takuun työpaikkojen säilymisestä.  Suomessa alan osaaminen on korkeammalla tasolla ja työvoimakustannukset halvempia. Salo pelkää Suomelle jäävän suunnitelmissa lopulta Musta-Pekka käteen.

Insinööriliiton Salo kaipaa Nokian johdolta täsmällistä tietoa siitä, miten Alcatel-Lucent-kaupan yhteydessä on sovittu ja mitä ei. Hän muistuttaa Teknologiateollisuus ry:n asettaneen tavoitteeksi lisätä Suomeen 100 000 uutta työpaikkaa.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa on myös Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja. Salo on kiinnostunut kuulemaan, miten Risto Siilasmaan johtaman Nokian strategia ja toimet tukevat Teknologiateollisuuden tavoitetta.

Salo viittaa Helsingin Sanomien uutiseen, jonka mukaan Nokia on luvannut lisätä tutkimus- ja tuotekehityksen työpaikkoja Ranskassa. Hänen mielestään on kyseenalaista, onko yhtiön ja ranskalaisten tekemä mahdollinen sopimus liiketaloudellisesti järkevä.

Nokia ilmoitti syyskuussa vähentävänsä 600 työpaikkaa Ranskassa, Insinööriliiton Salo pelkää Suomelle jäävän siitä huolimatta lopulta Musta-Pekka käteen. Meillä irtisanominen on hänen mukaansa liian helppoa ja halpaa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017