Elisan IoT-kisassa enää kolme tiimiä

Vuoden 2017 Elisa Innovation Challenge -kilpailu on edennyt finaalivaiheeseen.  Loppusuoralle valittuja ovat suomalasitiimien rakennekosteuden mittausratkaisu ja ruokatoimituksia parantava kaappitoteutus sekä sveitsiläistiimin toteuttama pysäköintisovellus. Kilpailu huipentuu marras-joulukuun vaihteessa Helsingin Slush-tapahtumassa.

Kolmannen kerran järjestettävä Elisa Innovation Challenge -kilpailu on siirtynyt finaalivaiheeseen, johon valikoitiin mukaan kolme parasta tiimiä kymmenen semifinalistin joukosta.

Kilpailussa etsitään uusia menestysinnovaatioita esineiden internetin, teollisuuden ratkaisuiden ja älykotien piiristä. Tämän vuoden tehtävänanto oli luoda uusi älykäs tuote tai palvelu yritysten tai yksityisihmisten arkisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Kilpailu huipentuu marras-joulukuun taitteessa Slush-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa, jossa finalistit pitchaavat ideansa tuomaristolle vielä kerran. Kilpailun voittaja palkitaan 50 000 euron pääpalkinnolla.

He ovat vielä mukana

Suomalaisen Humian ratkaisu on täysin langaton ja automaattinen rakennekosteuden seurantajärjestelmä, joka tekee kosteus- ja homeperäisten ongelmien tunnistamisesta ja seuraamisesta yksityiskodeissa, yrityksissä kuin julkisissa rakennuksissa.

Tiimi on kilpailun puitteissa luonut itse kehittämänsä langattoman kosteusanturin tueksi pilvipalvelun, jonka kautta voidaan seurata rakennekosteutta ja lämpötilaa. Palvelu havaitsee piilevät ja äkilliset ongelmat ennen laajamittaisten vaurioiden syntymistä.

Toinen suomalainen on IqBox, joka pyrkii ratkaisemaan tuoreruuan kotiinkuljetuksen viimeisen mailin ruokatoimitusten ongelman niin, ettei asiakkaan tarvitse olla kotona vastaanottamassa toimitusta.

Tiimi on kehittänyt kilpailun puitteissa pilvipalvelun sekä kaksi etäohjattavaa prototyyppiä ulos sijoitettavasta lämpöä säätelevästä postilaatikosta.

Sveitsiläisen Parquery-tiimin tuote on uudenlainen konenäköön ja koneoppimisen perustuva älypysäköinnin ratkaisu, joka tunnistaa vapaat pysäköintipaikat mistä tahansa kamerakuvasta automaattisesti toimivan pilvipalvelun avulla.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!