Nokia luopuu Ozo-kehityksestä – terveys- ja patenttibisnes jatkuu

Nokia keskittyy patentti-, brändi- ja teknologialisensointiin ja tavoittelee nopeampaa kasvua digitaalisessa terveydenhuollossa terävöittämällä Nokia Technologies -liiketoimintaryhmänsä strategiaa. Samalla se tarkoittaa Ozo-erikoiskameran tuotekehityksen loppumista ja henkilövähennyksiä Suomen lisäksi Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa.

Muutoksen myötä Nokia kertoo keskittyvänsä Technologies -yksikössään hyödyntämään entistä paremmin digitaalisen terveydenhuollon tuotevalikoimaansa, joka siirtyi Nokian omistukseen ranskalaisen Withings-kaupan  yhteydessä vuonna 2016.

Fokusoituneemman ja ketterämmän digitaalisen terveydenhuollon liiketoiminnan myötä Nokia aikoo kasvaa entistä merkittävämmäksi toimijaksi digitaalisen terveydenhuollon alueella sekä kuluttajien ja lääketieteen alan sidosryhmien keskuudessa.

Ozo-kameroista luopumisen taustalla on Nokian tiedotteen mukaan virtuaalitodellisuusmarkkinan odotettua hitaampi kehitys. Nokia Technologies aikoo keskeyttää Ozo-virtuaalitodellisuuskameran uusien versioiden kehittämisen, mutta aikoo jatkaa sitoumuksiaan olemassa oleville asiakkailleen.

Suunniteltujen muutosten arvioidaan johtavan enintään 310 työtehtävän vähentämiseen, josta enintään 190:n arvioidaan kohdistuvan Suomeen ja loppujen pääosin Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan.

Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on maailmanlaajuisesti yhteensä noin 1 090 työntekijää.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa (LINKKI).

LUE – UUTTA – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/2_2017